AKTUALNO

Američki lovci F-35 bit će postavljeni na nosačima zrakoplova Kraljevske mornarice

YT
Youtube Screenshot
16.12.2016.
u 19:25

Sir Michael je izjavio: "Ključna je suradnja britanskih i američkih snaga protiv Daeša".

Tajnik britanskog Ministarstva obrane Sir Michael Fallon potpisao je ugovor sa svojim američkim kolegom u kojem stoji da će lovci F-35B američkog marinskog korpusa letjeti s britanskog nosača zrakoplova HMS Queen Elizabeth, piše BBC.

Objava je stigla nakon sastanka u Londonu u kojem se raspravljalo o budućim scenarijima oko tzv. Islamske Države. Lovce F-35 gradi američka tvrtka Lockheed Martin. Zrakoplovi će se kasnije poslati i na nosač zrakoplova HMS Prince of Wales koji je drugi nosač zrakoplova klase Queen Elizabeth, a trenutno se gradi u Rosythu.

Sir Michael je izjavio: "Ključna je suradnja britanskih i američkih snaga protiv Daeša". Ministarstvo obrane izjavilo je da će ovim ugovorom američko i britansko osoblje moći još učinkovitije surađivati. Glasnogovornik je dodao da britanski piloti, inženjeri i mehaničari trenutno rade na nosačima zrakoplova Američke mornarice kako bi se što bolje uvježbali prije nego postanu aktivni na britanskim nosačima.

>>Britanija ipak neće slati rakete Estoniji

>>Admiralski brod Kraljevske mornarice pod prijetnjom dronova tzv. Islamske države

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar kliker
kliker
20:55 16.12.2016.

Dizalicam če ih prebaciti na nosače kraljevske mornarice. Ima u Buđanovcima jedan nosač za tu leteću ciglu da stoji pored F117

DU
Deleted user
13:35 17.12.2016.

Još se sjećam kako su Srbi srušili onaj " nevidljivi " F- 117 sa protuavionskim sustavom iz sedamdesetih godina. Od tada ti nevidljivi više ne lete doslovce su svi poslani u mirovnu, Valjda ovaj super F-35 ne bude doživio istuu ponižavajuću sudbinu, posebno jer je koštao američke porezne obveznike milijarde dolara. Znači neka osigura amer da se svi budući ratovi vode protiv zemalja koje nemaju para da si kupe rakete za avione.

Avatar commentator
commentator
18:09 17.12.2016.

Ma koja "suradnja protiv daeša," tko im je kupovao oružje, tko ih trenir'o?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije