AKTUALNO – TEST

Lockheedov "ATHENA" laserski sustav uspješno uništava svoje mete

Laser
Foto: www.darkgovernment.com
1/2
05.03.2015.
u 16:46

Ovaj test predstavlja novi korak u razvijanju laserskih sustava za vojne zrakoplove, helikoptere, brodove i kamione

Lockheedov laserski borbeni sustav (30 KW) uspješno je uništio kamionski motor sa 1.5 km udaljenosti. U ovom testiranju u kojem je potvrđeno da je ovo dosad najsnažnije lasersko oružje, zraka "ATHENE" (Advanced Test High Energy Asset) velikom je brzinom zapalila kamionski motor, izjavio je predstavnik tvrtke Lockheed Martin.

"Svjetlovodni laseri donose revoluciju u sustave usmjerene energije", izjavio je Keoki Jackson, tehnološki direktor (CTO) Lockheed Martina. "Investiramo u svaku komponentu ovog sustava; od optike i kontrole zrake do samog lasera kako bi napravili što učinkovitije oružje", dodao je.

Na naslovnici članka prikazan je laserski borbeni sustav "LaWS".

Foto: Lockheed Martin

Ovaj test predstavlja novi korak u razvijanju laserskih sustava za vojne zrakoplove, helikoptere, brodove i kamione, prenosi SpaceDaily. U ovoj demonstraciji prvi puta je korištena metoda spektralne zrake koja kombinira veći broj različitih lasera (nešto slično kao superlaser Zvijezde smrti iz Ratova zvijezda), ali je također zasnovana na Lockheedovoj laserskoj tehnologiji koja se upotrebljavala u seriji testova protiv mogućih zračnih napada.

Postoji također i "ADAM" laserski sustav (Area Defense Anti-Munitions) kao i nova laserska kupola koju Lockheed razvija s agencijom za napredne obrambene projekte. Uz sve te laserske sustave napravljena je i avionska laserska kupola koja se može okretati za 360 stupnjeva i uspješno ciljati neprijateljske zrakoplove te ako uspješno pogodi svoju metu, neprijateljski će avion "završiti" slično kao i kamionski motor prilikom testiranja.

Komentara 8

Avatar matalan
matalan
19:12 05.03.2015.

bravo ameri i izrael

Avatar reference
reference
18:47 05.03.2015.

to procitah u daily maily prije uru dvije.... nes ti jake "vojne historije", prepiska iz stranog tiska

NR
NRMP
16:38 29.03.2015.

Opet plagijat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije