AKTUALNO

Baghdad: "Povucite svoje postrojbe"

Bagdad
Wikimedia
07.12.2015.
u 14:42

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu danas je izjavio da je Ankara poslala vojsku blizu grada Mosula u sjevernom Iraku 3. prosinca kako bi zaštitila turske vojnike koji su već duže na tim položajima.

Irak je dao Turskoj ultimatum. Ako ne povuče svoje snage, Irak će tražiti odgovor od Sigurnosnog Vijeća UN-a. Rok im je do sutra, 8. prosinca. Irački premijer Hader Al-Abadi izjavio je da su turske postrojbe ušle u Irak bez dopuštenja te trebaju napustiti zemlju, piše Slobodna Europa.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu danas je izjavio da je Ankara poslala vojsku blizu grada Mosula u sjevernom Iraku 3. prosinca kako bi zaštitila turske vojnike koji su već duže na tim položajima. Mosul je okupiran od strane Islamske Države još od ljeta 2014. godine.

Turska je izjavila da uvježbava Pešmerge te sunitske plemenske borce za novu ofenzivu koja će navodno uspjeti osloboditi grad od terorista Islamske Države.

Komentara 1

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
10:34 08.12.2015.

turska uvježbava pešmerge hahhaha... pa nije 01.04.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije