Drugi svjetski rat

Masovni pokolji u Cetinskome kraju

Masovni pokolji u Cetinskome kraju
Vojna povijest
06.02.2013.
u 13:06

Upravo je objavljena knjiga Ivana Kozlice "Krvava Cetina. Masovni pokolji u cetinskome kraju i Poljicama u Drugome svjetskom ratu"

Kad jedan relativno mali kraj doživi toliki broj masovnih zločina, to je strašno. A strašnije je još kad se o tim zločinima šuti, kad ih se lažno prikazuje, kad se sa žrtvama politički manipulira, kad ih se jednostavno prepušta zaboravu. Jer žrtve to nisu zaslužile, to je onda samo nastavak zločina. Ali i objektivno pisanje o zločinima pouka je budućim generacijama da se zločini ne ponove.
Na to nas upozorava upravo objavljena jedinstvena knjiga mr. sc. Ivana Kozlice “Krvava Cetina” i u podnaslovu “Masovni pokolji u cetinskome kraju i Poljicama u Drugome svjetskom ratu”, kojoj je nakladnik Hrvatski centar za ratne žrtve iz Zagreba, a sunakladnici Kulturno društvo Trilj, Ogranak Matice hrvatske Sinj i Društvo Poljičana “Sveti Jure” - Priko iz Omiša. Podnaslov knjige odmah sugerira koja je njezina tema, a iz sadržaja je već dovoljno jasno što je cetinski kraj proživio tada. O toj je temi, inače, prošle godine knjigu objavio Stjepan Marković pod naslovom “Stradanja podno Kamešnice 25.-29. ožujka1944.”, o čemu je i pisano u jednom od prošlih brojeva VP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije