Životopisi

Sendi Radić - od vojnika do NATO ocjenjivača

Sendi Radić - od  vojnika do NATO ocjenjivača
Vojna povijest
06.02.2013.
u 12:56

Priča je ovo i o Africi, ali i o neorganiziranosti Hrvatske vojske u pojedinim segmentima te o ispolitiziranosti na svim razinama

Ovo je priča o jednoj nadasve zanimljivoj vojnoj karijeri. Priča je ovo o borcu koji je prošao sve, od običnog vojnika do šefa kabineta ministra i od NATO-ova promatrača u Sijera Leoneu do osobe koja ispred NATO-a ocjenjuje spremnost vojnih postrojbi iz drugih država za sudjelovanje u međunarodnim misijama. Priča je ovo i o Africi, ali i o neorganiziranosti Hrvatske vojske u pojedinim segmentima te o ispolitiziranosti na svim razinama. Priča je ovo o jednoj ljudskoj veličini, o jednom pozitivcu koji je unatoč svemu ostao skroman obiteljski čovjek i s kojim sam uživao razgovarati satima. Treba li Hrvatskoj vojsci ovakav čovjek?!
Vojna karijera Sendija Radića zanimljivija je od većine drugih. Početkom Domovinskog rata radio je kao profesor u srednjoj školi u Vrgorcu i Ljubuškom. U lipnju 1991., nakon što je zaključio ocjene u školi, otišao je u PP Vrgorac, prijavio se i stavio na raspolaganje Hrvatskoj vojsci tada još u osnutku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije