Domovinski rat, Svjedočanstva

"Tigrovi" u Hrvatskoj Kostajnici i logoru Manjača

"Tigrovi" u Hrvatskoj Kostajnici i logoru Manjača
Vojna povijest
07.06.2013.
u 18:25

Sjećanja Roberta Mikulića na stradanja u logoru JNA 1991.

Govoreći o stvaranju neovisne i slobodne Republike Hrvatske, dr. Franjo Tuđman isticao je da to ne bi bilo moguće bez zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske. Primjer te „iseljene Hrvatske“ koja je dala sve što je mogla za hrvatsku slobodu je Robert Mikulić. Rođen je 1969. godine u Göteborgu u Švedskoj, gdje se školovao za ekonomista i imao poduzeće za mikročipove. Iako posve situiran u Švedskoj, s velikim zanimanjem pratio je zbivanja u Hrvatskoj početkom 90-ih godina. Naime, obitelj ga je odgajala u hrvatskom domoljublju. Nakon izbijanja „balvan-revolucije“ Mikulić i drugi Hrvati u Göteborgu materijalno su, preko tamošnje udruge „Velebit“, potpomagali Hrvatsku, a poslije proglašenja neovisnosti i eskalacije velikosrpske agresije odlučili su se i osobno uključiti u njenu obranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije