Domovinski rat, Bitke

Bojna Frankopan - akcije hrvatskih komandosa

Bojna Frankopan - akcije  hrvatskih komandosa
Vojna povijest
08.08.2011.
u 00:00

Nitko od njih nije mogao očekivati da će biti ili lažno prozivani ili zaboravljeni

Nakon izbornih promjena 2000. godine, hrvatskoj javnosti počinju na drugačiji način biti predstavljane vrijednosti, značaj i rezultati Domovinskog rata. Spregom političkih elita i određenih medijskih moćnika, godinama smo bili svjedoci velikog informativnog presinga usmjerenog protiv branitelja. Možda i najegzaktniji uspjeh rada tog lobija postignut je u pogledu tretmana odbjeglog generala Ante Gotovine, kojega se predstavljalo kao izdajnika zbog kojega Hrvatska ne ulazi u Europsku uniju.

Danas, nakon otrježnjenja koja dolaze iz Haaškog suda, većina se „propagandista“ povukla u zatišje ili pak imaju više problema s vlastitim grijesima, bilo pokradenim milijunima ili rasprodanim državnim tajnama. Naravno, određeni mediji i kvazi novinarihumanisti još uvijek grčevito pokušavaju objasniti kako je mnogo toga u obrambenom ratu, za njih međusobnom obračunu, bilo prljavo i nedostojno s hrvatske strane. Takav pristup ne treba čuditi jer bi bilo kakav drugačiji stav srušio sve ono od čega se moglo itekako dobro i zaraditi, a što je započeto 2000. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije