PRVI SVJETSKI RAT

Džepna biblija spasila je vojnika od sigurne smrti!

Knight
Foto: Obiteljska kolekcija
1/2
03.02.2017.
u 13:26

Metak je pogodio bibliju te probio pedeset stranica

Leonard Knight je imao 17 godina kada ga je pogodio njemački vojnik u Prvome svjetskom ratu, piše WHO.

Međutim, on je svaki dan nosio malu bibliju u džepu na prsima. Metak je pogodio bibliju te probio pedeset stranica. Knight je zbog biblije preživio pogodak bez ogrebotine.

Foto: Obiteljska kolekcija

Njegova teta Minnie Yates poklonila mu je bibliju s malom bilješkom u kojoj je pisalo: "Leonardu s ljubavlju od tete Minnie. Srpanj 1915. godine". Nitko nije siguran što se dogodilo mladom vojniku i gdje se točno dogodio taj događaj. Vjeruje se da je Knight preživio rat. Njegova je biblija prenošena s koljena na koljeno idućih pet generacija, a metak je još unutra. Danas je posjeduje šezdesetogodišnja Paula Ryan te njezina kćer Claire. Claire je praprapraunuka od Minnie Yates. Saznala je o bibliji kada ju je njezina baka pokazivala obitelji. Čuvala ju je u posebnoj metalnoj kutiji za kekse na zadnjoj polici u ormaru.

Knight je rođen u Wychboldu u Worcestershireu 1898. godine. Nestao je nakon što je pušten. Postoji malo informacija o njegovoj službi u ratu. Vjeruje se da je živio do svojih 70-ih godina uz PTSP, piše Mail Online.

Paula je pokušala doći do više informacija te se obratila vojsci. Uskoro je saznala da su podatci Ministarstva obrane uništeni tijekom Drugoga svjetskog rata.

>>Prekrasne panoramske snimke slavnih bojišta iz Prvoga svjetskog rata

>>Prvi njemački napad na Britaniju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije