NAPAD NA ISLAMSKU DRŽAVU

Francuska odlučila poslati nosač zrakoplova u Perzijski zaljev

CG
Foto: Wikimedia Commons
19.01.2015.
u 08:13

Francuska je odlučila poslati nosač zrakoplova "Charles de Gaulle" prije terorističkog napada na francuski satirični magazin "Charlie Hebdo" u kojem je poginulo 12 ljudi

Francuska novinska agencija (AFP) izjavila je 6. siječnja da će poslati nosač zrakoplova "Charles de Gaulle" u Perzijski zaljev kako bi pružila potporu francuskim postrojbama u borbi protiv Islamske Države. Vijest da će se nosač zrakoplova od 38 tisuća tona priključiti borbi protiv "Islamske Države" jako se proširila društvenim mrežama 7. siječnja nakon krvoprolića u Parizu, ali je odluka da se pošalje nosač donesena puno prije napada na redakciju magazina, prenosi David Cenciotti.

Prema AFP-u, nosač će biti smješten u Perzijskom zaljevu,a kasnije će ploviti prema Indiji gdje će najveći francuski brod sudjelovati u vježbama sredinom travnja. Nosač je krenuo iz Francuske 14. siječnja. U svom govoru u prošlu srijedu, Hollande je izjavio da "Charlie Hebdo masakr opradava prisutnost njihovog nosača zrakoplova".

"Zahvaljujući nosaču "Charles de Gaulle" skupljamo razne podatke te ćemo lakše moći provoditi operacije u Iraku", izjavio je francuski predsjednik Hollande.

"Charles de Gaulle" nosač zrakoplova na nuklearni pogon je admiralski brod francuske flote. On je i najveći zapadnoeuropski ratni brod trenutno u uporabi te jedini francuski brod na nuklearni pogon. Može posjedovati do 25 zrakoplova uključujući "Super Etendard" mlažnjake, "Rafale M" višenamjenske lovce i rakete "Aster".

Nosač zrakoplova se šalje kako bi se mogli odvijati zračni napadi na Islamsku Državu, prenosi RT.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije