AKTUALNO

Indijska vojska ušla u Kašmir koji kontrolira Pakistan!

Indijska vojska
Foto: Wikimedia CC
29.09.2016.
u 20:00

Uz indijskog direktora bio je i glasnogovornik indijskog ministarstva vanjskih poslova Vikas Swarup tijekom konferencije.

Indijska vojska izjavila je danas da je ušla u Pakistan na drugoj strani kontrolne linije (LoC) te izvela 'kirurški precizne' napade, piše agencija Xinhua.

Prema glavnom indijskom direktoru vojnih operacija generalu Ranbiru Singhu, napadi su se dogodili u srijedu navečer kako bi se neutralizirali infiltratori koji su htjeli uči u indijski dio Kašmira. Singh je održao konferenciju za medije o napadima u New Delhiju.

Uz indijskog direktora bio je i glasnogovornik indijskog ministarstva vanjskih poslova Vikas Swarup tijekom konferencije. Službenici indijske vojske tvrde da njihova strana nije pretrpjela žrtve ili štetu u napadima. Međutim, nema još podataka o žrtvama u pakistanskoj vojsci ili kod infiltratora. "Nismo planirali nastaviti operaciju", izjavio je Singh te dodao da su indijske oružane snage spremne za sve moguće izazove.

"Nije bilo 'kirurški preciznih' udara s indijske strane, već samo unakrsna vatra koju je započela Indija. Naravno, zbog pravila vođenja borbe pakistanska je vojska uzvratila, izjavio je sektor za odnose s javnošću pakistanske vojske.

Međutim, ISPR je izjavio da su dva pakistanska vojnika poginula u sektorima Bhimber, Kel i Lipa. Napetosti između Indije i Pakistana su eskalirale zbog nereda i građanskih protesta u indijskom dijelu provincije Kašmir te smrtonosnog napada na indijsku vojnu bazu u gradu Uri-u 109 kilometara sjeverozapadno od Srinagara.

>>Može li Indija biti najveća vojna sila na svijetu?

>>Indija želi ruski raketni sustav S-400!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije