AKTUALNO

Indonezijska mornarica zapucala na kineski ribarski brod

Indonezijska fregata
Foto: Wikimedia CC
20.06.2016.
u 14:28

Kina je izjavila da ne ugrožava indonezijsku neovisnost te priznaje nadležnost nad otocima Natuna, iako je u izjavi pisalo da je ovaj incident rezultat sukoba interesa Kine i Indonezije

Ovo je već treći put ove godine da su se dvije zemlje sukobile usred napetosti oko Južnokineskog mora, piše The Guardian.

Brod indonezijske mornarice zapucao je na kineski ribarski brod, ranjena je jedna osoba, piše u izjavi kineskog ministarstva vanjskih poslova. Ovo je već treći incident između dviju zemalja; indonezijska mornarica izjavila je da su njezini brodovi pucali nekoliko puta kako bi upozorili kineske brodove koji su ilegalno ribarili blizu otočja Natuna, ali je glasnogovornik izjavio kako nema ranjenih.

Kina je izjavila da ne ugrožava indonezijsku neovisnost te priznaje nadležnost nad otocima Natuna iako je u izjavi pisalo da je ovaj incident rezultat sukoba interesa.

Indonezijska je mornarica oštetila jedan od kineskih brodova te je privela sedam ljudi, izjavio je u nedjelju glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying. Hua je dodao da je kineska obalna straža spasila ozlijeđenog ribara koji je prevezen na kineski otok Hainan.

>>Američka podmornica USS Mississippi stigla u Južnu Koreju

>>Kina poslala 2 000 vojnika na granicu sa Sjevernom Korejom

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:41 20.06.2016.

Što vam članci ne bi trebali biti o voljnoj povijesti a ne o tome što rade Kineski ribari u Indonezijskim vodama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije