AKTUALNO

Kina trenutno posjeduje više borbenih plovila od SAD-a!

Podmornica
Foto: www.youtube.com
02.03.2015.
u 13:21

Viceadmiral Joseph Mulloy izjavio je u četvrtak da ne gradi Kina samo zapanjujuće podmornice, nego i povećava svoje područje djelovanja kao dio rapidnog okrupljavanja svog vojnog arsenala.

"Kina je prva u svijetu u gradnji podmornica, a sada ih posjeduje više čak i od Sjedinjenih Američkih Država", izjavio je admiral Američke mornarice ispred odbora Kongresa koji raspravlja o budućem financiranju američkih obrambenih projekata.

Viceadmiral Joseph Mulloy izjavio je u četvrtak da ne gradi Kina samo zapanjujuće podmornice, nego i povećava svoje područje djelovanja kao dio rapidnog okrupnjavanja svog vojnog arsenala.

"Mi znamo da oni eksperimentiraju i razvijaju svoje brodovlje; žele biti dio ovog svijeta naprednih podmornica", izjavio je Mulloy za odbor, prenosi Reuters.

"Američki vojni službenici daju sve od sebe kako bi ostali prvi i ispred Kineza", izjavio je Mulloy te dodao da su američke podmornice kvalitetnije od kineskih, iako postoji više kineskih nuklearnih i "dizel" podmornica unatoč činjenici da SAD ima najveći proračun za obranu.

Američka mornarica posjeduje 71 podmornicu dok Kinezi posjeduju 77 borbenih plovila, 61 podmornicu, 55 velikih i malih amfibija i oko 85 manjih raketnih borbenih brodova.

Izvor: Sputnik International

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar puky
puky
14:31 02.03.2015.

... kad se zbrajaju "babe i žabe" onda se dobije senzacionalizam ovog tipa - Kinezi imaju više podmornica od SAD ... broj borbenih sustava se ne određuje prema broju svog protivnika već prema postavljenim zadaćama ... a zadaće se određuju sukladno strategiji obrane ... dakle, čak i peterostruko manje ali svrhovitih podmornica koje mogu izvršiti strategijske zadaće nije znak slabijeg položaja flote SAD ... strava ...

DU
Deleted user
14:48 02.03.2015.

Drugim riječima američka vojska želi prućiti kongresu da im daju još više para.

KA
kaoisvidrugi
16:53 02.03.2015.

"Američka mornarica posjeduje 71 podmornicu dok Kinezi posjeduju 77 borbenih plovila, 61 podmornicu, 55 velikih i malih amfibija i oko 85 manjih raketnih borbenih brodova." Ako ameri imaju 71 podmornicu a kinezi 77 borbenih plovila, 61 podmornicu, itd, itb... kakoako onda kinezi maju više podmornica? -10 je uvijek manje od nule..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije