SUVREMENO RATOVANJE

Kineski tenkovi – tip “96” i tip “99”

Kineski tenkovi
Foto: Chinese Internet
1/11
16.09.2014.
u 21:58

Tenkovi su nedavno dobili novi termalni optički sustav i sustav za ciljanje. Borbena masa vozila iznosi 55 tona

Tip "99” kineska je verzija ruskog tenka “T-72” te ima slično podvozje, 125-milimetarski top, automatski punjač, napredni ruski oklop i sustav aktivne zaštite.

Foto: Chinese Internet

Fotografije pokazuju tip “99A2” borbenog tenka s novim sustavom aktivne zaštite. “Norinco” planira instalirati kineski dizelski motor od 1500 konja u borbeni tenk “99”. Tenkovi su nedavno dobili novi termalni optički sustav i sustav za ciljanje. Borbena masa vozila iznosi 55 tona. Kako bi se uspješno obranio od dolaznih raketa i protutenkovskih projektila, postavljene su oplate debljine 20-30 milimetara na već instalirani reaktivni oklop oko topa, prenosi ausairpower.net

Foto: Chinese Internet

Borbeni tenk “96” dobio je nova poboljšanja i novi naziv “96A”. Na prednjem dijelu dobio je novi eksplozivni reaktivni oklop. Podsjeća na "T-72A". Topnik sada ima integrirani termalni ciljnik, a oklopne kutije u kojima se drži oprema zamijenjene su većim i jačim. Također je postavljena i kineska verzija ruskog “Shtora – 1”, infracrvenog/laserskog obrambenog sustava aktivne zaštite.

Ostale slike pogledajte u galeriji

Ključne riječi

Komentara 4

BO
bode
06:02 20.09.2014.

Mislim da Poljaci imaju najsuvrmeniji tenk. Al tenk treba naoružati za napad i obranu inače postaje gomila željeza.

MC
mcqueeen
09:49 17.09.2014.

Leopard zwei bi cijelu bojnu ove limarije sam sredio...

GO
GosponVepar
17:34 17.09.2014.

T-72 je najnapredniji dizajn tenka dosad, T-90 I ovaj ovdje su samo modernizacija. Rusi su uvijek bili korak ispred drugih u tenkovima još od T34 i KV-1(Tiger i Panther su jedine iznimke). Leopard 2 je jedini zapadnjak koji se možee približno mjeriti s njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije