ZANIMLJIVOSTI

Na kraju Drugoga svjetskog rata SAD bacio u Tihi ocean na tisuće tona vojne opreme

Vecerbji
Foto: http://www.warrelics.eu/
1/11
27.01.2016.
u 15:01

Smetlište se naziva "Million Dollar Point" jer je tamo odbačeno vojnog i drugog materijala u vrijednosti nekoliko milijuna dolara.

Blizu obale otoka Espírito Santo u Vanuatu arhipelagu na jugozapadnom dijelu Tihog oceana nalazi se ogromno podvodno smetlište, piše Vintagenews.

Smetlište se naziva "Million Dollar Point" jer je tamo odbačeno vojnog i drugog materijala u vrijednosti nekoliko milijuna dolara. To je i popularna destinacija za ronjenje, a ronioci često opisuju kako na dnu se nalazi velik broj starih olupina kao što su džipovi, kamioni sa 6 kotača, buldožera, dizalica, traktora, veliki komadi lijevanog željeza, neotvorene kutije pune odjeće te sanduci Coca Cole.

Na kraju Drugoga svjetskog rata niti Britanci niti Francuzi nisu htjeli kupiti tu vojnu opremu. Odgovor SAD-a na odbijanje bio je odbacivanje opreme u more. Tamo je bila i najveća američka vojarna zapadno od Pearl Harbora. U jednom trenutku djelovalo je 30 kino-dvorana, a 1990. godine otkriven je i avion iz Drugog svjetskog rata koji je srušen u gustu šikaru.

Foto: http://www.warrelics.eu/

Foto: http://www.warrelics.eu/

Foto: http://www.warrelics.eu/

Ostatak slika možete pogledati u galeriji.

Komentara 3

DU
Deleted user
19:37 27.01.2016.

najveća američka vojarna, ahahaaaa da vojarna. a tamo pise "military base". naucite taj engleski vise. military base I vojarna nije isto jel da su mislili napisati vojarna napisali bi (army) barack ili (army) barracks, a i ovo "dump", ne mozetete po Vuku prevoditi (ili je ovo naj vjerojatnije google translate)., nije to "smetliste, niko na smetliste ne baca novi tenk ili kamion to je odlagaliste, dump znaci I odloziti, odbaciti, istovariti.oni nisu mislili na smetliste nego na mjesto gdje je US odbacivala, odlagala. bacala istovarivala, bacala u more visak svoje opreme.ahahaaa da smetliste nes ti jakih novinara I novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije