UKRAJINA

Nakon potpisanog prekida vatre poginulo još pet vojnika

Ukrajina Lugansk
REUTERS/Maksim Levin
16.02.2015.
u 11:38

Prekid vatre bi trebao privesti kraju nasilje i netrpeljivost u istočnoj Ukrajini, ali 90 minuta nakon što je stupio na snagu ukrajinski dužnosnici objavili su da minobacači granatiraju vojne objekte blizu Zolote u regiji Lugansk.

MARIUPOLJ, UKRAJINA - Poginulo je pet, a ranjeno je još 22 vojnika u borbama s proruskim separatistima nakon potpisanog prekida vatre koje je krenulo u subotu u ponoć, izjavio je ukrajinski vojni glasnogovornik za CNN.

"Minobacači su i dalje granatirali područje oko Mariupolja", izjavio je Dmyto Chalov, glasnogovornik ukrajinske vojske za to određeno područje, prenosi CNN.

Prekid vatre je stupio na snagu 24 sata prije granatiranja, u subotu u ponoć.

"Ukrajinska vojska i dalje ima planove za dovlačenje teških oružja ali se to neće dogoditi dok se situacija ne smiri", dodao je Chalov.

Prekid vatre bi trebao privesti kraju nasilje i netrpeljivost u istočnoj Ukrajini, ali 90 minuta nakon što je stupio na snagu ukrajinski dužnosnici objavili su da minobacači granatiraju vojne objekte blizu Zolote u regiji Lugansk.

Mirovni ugovor potpisan u Minsku vrlo je upitan. Obje strane nisu sklone vjerovati da će se ovaj "mir" održati.

>>Zašto se novi sukob Istoka i Zapada neće voditi nuklearnim oružjem?

Komentara 1

DU
Deleted user
19:29 16.02.2015.

Bolje se dogovoriti, prije nego što još pogine ne znam koliko ljudi. Ionako poslije svakoga rata mora jednom doći mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije