AKTUALNO

NATO postavlja zapovjedništva u Mađarskoj i Slovačkoj

NATO
Foto: Wikimedia
09.10.2015.
u 12:58

Jobbik je zatražio od vlade da prestane služiti stranim silama jer tako ugrožava mađarsku neovisnost

NATO će postaviti nova zapovjedništva u Slovačkoj i Mađarskoj, rekao je tajnik Jens Stoltenberg na sastanku ministara obrane u Bruxellesu. Nova će zapovjedništva nadopuniti postojećih šest glavnih stožera u u istočnoj Europi, dodao je za medije. Ultradesničarski Jobbik – Pokret za bolju Mađarsku osudio je ponudu vlade da NATO postavi glavni stožer u srednjoj Mađarskoj u Székesfehérváru, kako bi lakše mogao upravljati "snagama za brzo reagiranje", piše mađarska Politika.

Čelnici pokreta Jobbik izjavili su da bi ovakav rasplet događaja samo povećao sigurnosni rizik koji je vlada započela kada je poslala avione na zadatke u baltički zračni prostor. Jobbik je zatražio od vlade da prestane služiti stranim silama jer tako ugrožava mađarsku neovisnost. Također su rekli da vlada ne treba sudjelovati u događajima koji stavljaju zemlju u nepotrebnu opasnost. Stranka je zatražila od vlade da se okrene mađarskim interesima, a ne da opet postane bojište na kojem će se boriti strane zemlje.

Komentara 1

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
13:51 10.10.2015.

Jobbik je u pravi samo da ih ima vise da podrziju Madjarske Interese koje NATO proba zaobici. Od kad a se je raspala SSSR Taj NATO vise nije potreban jer nema svrhe . Amerika je odmah od raspala SSSR napravilala veliku propagandu protiv Rusije bez potrebe da preuzme taj NATO I upotrijebi ga za Interese Strategije Americke Vanjske politike u svijetu I Srednjem Istoku. Njemacka nije dobili svoju slobodne volju I ruke da zapocme raditi I stititi Njemacke Interese vec je prisiljena da udje u EU koji je osnovan u Americi zbog kontrole Njemacke sa svim drzavama te EU I tako u sklopu sa NATOM stititi tu EU koja automatski postane stit Amerike na EU trosak . Amerika ce uvijek Pravin problem as Rusijom radi izgovora da je Rusija agresor EU a zapravo Rusiji je u interes da je sa EU u dobrih odnosima a ne sa EU kojem ce Amerika manipulirati . Svi mi dobro znamo koliko rat ova je Amerika napravila I koliko naroda je poginul o za Tu Americku Vanjsku politiku jer ta politika sluzi samo zato da bi Amerika I dalje manipulirala u Tom danasnjem svijetu. Madjarske ima lose iskustvo sa Amerikom Hrvatska ima lose iskustvo as Amerikom Njemacka ima isto tako I da nenabrajam drugi Drzave pa je doslo vrijeme da kazemo Americi odlazite iz nase Drzave prije nego bude kasno za opstanak nase Drzave kojem namjeravate manipulirati u svrhe propagandu I Strategije NATO da bi mogli I dalje sirit tu Americku Vanjsku politiku za svoje svrhe a ne svrhe dobrobit svjetske zajednice.Hvala bravo JOBBIK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije