AKTUALNO

Njemačka će sudjelovati u "ratnim igrama" NATO saveza blizu ruske granice

Nijemci
Foto: Wikimedia CC
16.05.2016.
u 09:03

Više od 5 000 estonskih, njemačkih, američkih, nizozemskih, britanskih, litvanskih i latvijskih vojnika sudjeluje u vojnim vježbama NATO saveza

NATO je savez organizirao velike vojne vježbe u Estoniji koje će se odvijati na granici s Rusijom, a njemački će vojnici imati aktivnu ulogu u manevrima, piše DWN (Deitsche Wirtschafts Nachrichten), a prenosi ruski Sputnik.

Više od 5 000 estonskih, njemačkih, američkih, nizozemskih, britanskih, litvanskih i latvijskih vojnika sudjeluje u vojnim vježbama NATO saveza, piše DWNVojne vježbe pod nazivom "Proljetna oluja" održavaju se tridesetak kilometara od ruske granice te će trajati do 20. svibnja.

Njemačko sudjelovanje u vježbama NATO saveza dolazi nakon što je Bundeswehr objavio kako će poslati vojnike u Litvu zbog "moguće ruske agresije".

Nedavno je i zapovjednik oružanih snaga Latvije, Raimonds Graube, izjavio da je rusko političko vodstvo nepredvidivo te je zamolio NATO da bude spreman za odgovor. Američka je vojska aktivirala novi dio raketnog štita u Europi i to u Rumunjskoj, u vojnoj bazi Deveselu. Taj je potez "unio nemir" u ruskoj političkoj sceni koja vidi snage NATO saveza na svojoj granici kao izravnu prijetnju ruskoj sigurnosti. Rusko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je kako "američki raketni štit" ima mogućnosti ispaljivanja krstarećih raketa te tako krši sporazum 1987 INF između Washingtona i Moskve.

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
11:30 16.05.2016.

izgleda da nismo nista naucili iz nase povjesti do sada,a ne samo mi vec i pametne glave svjetske,,,rusija se ne moze silom pobijedit vec lijepom rijecju i prijateljstvom naci zajednicka rijesenja,,i ne trosit energiju na nesto sto je vec uto je vec u startu djecija igra koja moze da se oplace veoma bolno, i onda cemo mi opet placat racun drugih,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,mi nacija na putu prema izumiranju,,,,nacija koja nestaje na balkanu ,,,,,,a i tim putem zele nas unistit uvlaceci nas u igre u kojima postajemo posljednji mohikanci,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije