AKTUALNO

Britanija planira izgraditi prvu ratnu luku u Perzijskom zaljevu

Britanci
Foto: Wikimedia Commons
20.04.2015.
u 13:19

Manamska vojarna bit će prva europska vojna baza u Perzijskom zaljevu izgrađena još od 1971. godine.

Britanski veleposlanik u Bahreinu izjavio je da će nova ratna luka "ugostiti" nosače zrakoplova nove generacije, prenosi SN.

Britanska ratna luka u glavnom gradu Manami bit će izgrađena do kraja 2016. godine, izjavio je danas britanski veleposlanik Iain Lindsay. Manamska vojarna bit će prva europska vojna baza u Perzijskom zaljevu izgrađena još od 1971. godine. Nova ratna luka pomoći će Britancima da mogu držati velike ratne brodove u zaljevu; uz nosače aviona nove generacije.

Nova vojarna koju gradi kraljevska vlada Bahreina naišla je na kritike raznih pokreta opozicije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije