AKTUALNO

Nova snažna Kraljevska mornarica plovi u novu eru 2017. godine

HMS Queen Elizabeth
Foto: Royal Navy
02.01.2017.
u 10:36

"Investiramo milijarde u jačanje Kraljevske mornarice po prvi puta te gradimo nove nosače zrakoplova, podmornice, fregate, ophodne brodove te zrakoplove."

U posljednjih 12 mjeseci, britanska je mornarica odgovorila na rusku aktivnost u Sjevernom moru, Engleskom kanalu te sjevernom Atlantiku usred rastućih napetosti Moskve i Zapada, piše Portsmouth.

Ministar obrane Sir Michael Fallon izjavio je: "Investiramo milijarde u jačanje Kraljevske mornarice po prvi puta te gradimo nove nosače zrakoplova, podmornice, fregate, ophodne brodove te zrakoplove."

"Ova godina je početak nove ere pomorske snage, tako će se prikazitvati britanski utjecaj diljem svijeta", dodao je.

Na vrhuncu pomorske aktivnosti prošle godine, pomorsko osoblje sudjelovalo je u 22 operacije u tuzemstvu i inozemstvu na gotovo 30 brodova, podmornica - sveukupno 8 325 mornara i kraljevskih marinaca.

>>Bitka na Falklandskom otočju u Prvome svjetskom ratu

>>Novi nosač aviona HMS Queen Elizabeth stiže u Portsmouth početkom 2017.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije