AKTUALNO

Pentagon potvrdio sjevernokorejsko uspješno lansiranje balističke rakete srednjeg dometa

Raketa
Foto: Youtube Screenshot
29.06.2016.
u 17:46

jeruje se da je raketa letjela brzinom od 16 Macha kada je ušla u atmosferu, puno sporije od brzine 24 Macha koja može ugroziti SAD, izjavio je glasnogovornik Ministarstva obrane Južne Koreje.

Američko Ministarstvo obrane potvrdilo je u ponedjeljak da je sjevernokorejska balistička raketa srednjeg dometa "Hwasong-10" ušla u svemir te se vratila u atmosferu 22. lipnja, piše Chosun.

Glasnogovornik Pentagona, bojnik Jeff Davis izjavio je za novinare: "Vidjeli smo lansiranje rakete. Vidjeli smo kako je ušla u svemir te se vratila nazad na udaljenosti od 380 kilometara."

Kako bi se raketa vratila nazad u atmosferu, potiskivač rakete odvaja se od bojeve glave u svemiru te bojeva glava nastavlja svoj let konstantnom brzinom uz temperature veće od 7 000 stupnjeva Celzijusa. Putanja rakete pokazuje da je bojeva glava ušla u svemir, vratila se u atmosferu te pala u more, ali nije jasno je li to bio samo dio rakete ili je bojeva glava uspješno pogodila cilj. Washington i Seoul i dalje analiziraju podatke, izjavio je službenik Sjedinjenih Američkih Država. Davis je izjavio da je zadnjih 5 pokušaja lansiranja propalo.

Vjeruje se da je raketa letjela brzinom od 16 Macha kada je ušla u atmosferu, puno sporije od brzine 24 Macha koja može ugroziti SAD, izjavio je glasnogovornik Ministarstva obrane Južne Koreje.

>>Kina poslala 2 000 vojnika na granicu sa Sjevernom Korejom

>>Američka podmornica USS Mississippi stigla u Južnu Koreju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije