AKTUALNO

Pentagon: "Ubijeno je oko 50 000 boraca tzv. Islamske Države u Siriji i Iraku"

Rat
Foto: Wikimedia CC
09.12.2016.
u 09:03

"Oni (tzv. Islamska Država) neće otići tiho, ali će otići", izjavio je novinarima Dorrian u četvrtak.

"Koalicija pod vodstvom SAD-a eliminirala je oko 50 000 boraca tzv. Islamske Države od početka prve vojne operacije koju je započeo Barack Obama u kolovozu 2014. godine", izjavio je visoki vojni dužnosnik Pentagona, piše VN.

Dužnosnik je, pod uvjetom anonimnosti, izjavio portalu VOA da je 50 000 boraca pobijeno u Siriji i Iraku, ali također da se broj ne odnosi na ukupan broj poginulih boraca u ostalim zemljama kao što su Libija i Afganistan. Ovaj je broj izašao u javnost kako bi se prikazala učinkovitost zračnih napada pod vodstvom SAD-a u protekle dvije godine.

Glasnogovornik koalicije u Iraku, pukovnik John Dorrian izjavio je da snage tzv. Islamske Države u Mosulu gube borce na veoma neodrživ način jer su okruženi te bez ikakve nade za dolazak pojačanja. "Oni (tzv. Islamska Država) neće otići tiho, ali će otići", izjavio je novinarima Dorrian u četvrtak.

"Prije ili kasnije će tzv. Islamska Država otići 'pod zemlju' te će pokušati biti aktualna u smislu ideologije, kroz razne vanjske napade te terorističke aktivnosti", dodao je Dorrian.

>>Admiralski brod Kraljevske mornarice pod prijetnjom dronova tzv. Islamske države

>>UN: "68 000 civila raseljeno iz Mosula"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije