AKTUALNO

Pokazivanje mišića: bombarder B-52 preletio Južnu Koreju

B-52
Foto: Wikimedia
1/4
11.01.2016.
u 12:39

Stručnjaci ne vjeruju da Sjeverna Koreja može izraditi termonuklearnu bombu koja se postavlja na raketu

Američki B-52 bombarder preletio je Južnu Koreju unatoč velikim napetostima između Sjeverne Koreje i njezina južnog susjeda, piše Newsy.

Bombarder je preletio nekoliko dana nakon što su sjevernokorejski državni mediji objavili da je testirana termonuklearna bomba u svrhu obrane od Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje.

Foto: Wikimedia

Stručnjaci su skeptični oko sjevernokorejskog testiranja termonuklearne bombe. Ne vjeruju da Sjeverna Koreja može izraditi termonuklearnu bombu koja se postavlja na raketu, prenosi BBC.

Foto: Wikimedia

Međutim, američki bombarder B-52 itekako može izbaciti nuklearne bombe. Ovaj je prelet shvaćen kao "pokazivanje mišića" Sjevernoj Koreji te znak potpore Južnoj Koreji. Uz američki su bombarder letjeli južnokorejski mlažnjaci, prenosi Američko zrakoplovstvo.

Komentara 2

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
01:21 17.01.2016.

B 52 je veteran rata sa sjev. Korejom i podsjetnik da je 65 g.kasnije za istu jako opasan. Čin poniženja za državu koja se smatra nuklernom silom. Sjev. Koreja nemože raketno ugrozit SAD, jedino brodom ili podmornicom koja bi sese aktivirala blizu obale ili u luci. Učinak cunamija bi bio veći nego razornost bombe al bi slijedilo totalno uništenje iste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije