VIJETNAMSKI RAT

Predsjednik Johnson šalje još vojnika u Vijetnam

Vijetnam
Foto: Wikimedia
1/5
28.07.2015.
u 17:00

Odmah je došla reakcija iz svijeta; komunistički vođe napali su Johnsona zato što šalje još vojnika u Vijetnam.

Na današnji dan 1965. godine, predsjednik Lyndon B. Johnson objavljuje da je naredio slanje još vojnika u Vijetnam, s tadašnjih 75 000 na 125 000. Johnson je također izjavio da će poslati još vojnika ako bude potrebno, piše History.com

Foto: Wikimedia

U isto vrijeme Johnson je potvrdio američku spremnost za razgovor o kraju rata, te je podnio zahtjev UN-u i njegovim članicama da pomognu u što bržem ispunjavanju cilja. Odmah je došla reakcija iz svijeta; komunistički vođe napali su Johnsona zato što šalje još vojnika u Vijetnam. Većina članova Kongresa bilo je za, dok su guverneri na godišnjoj konferenciji podržali rezoluciju koja pomaže Johnsonu da ispuni svoje ciljeve.

Foto: Wikimedia

Ova odluka o slanju još vojnika pokazala se kao prekretnica, te je jamčila američkim vojnim vođama pravu potvrdu da nastave voditi rat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije