DRUGI SVJETSKI RAT

Prođite kroz Mussolinijev tajni bunker nakon 70 godina!

Mussolini
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/7
28.10.2014.
u 12:28

Ekskluzivne slike talijanskog bunkera koji je otvoren za javnost prvi puta nakon 70 godina...

Kako bi obilježili 70. obljetnicu oslobođenja od fašizma, Rim je ponovno otvorio jedan od bunkera sagrađenih isključivo za talijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija i njegove pomoćnike prenosi Businessinsider.com

Niz bunkera sagrađen je ispod talijanskog glavnog grada kako bi se zaštitili utjecajni ljudi i vodstvo države.

Lokalna web stranica "Bunker di Roma" piše o 12 različitih bunkera ispod grada te skuplja novce kako bi se obnovili u svrhu turističkih aktivnosti.

Prema talijanskim novinama "Corriere della Sera", većina bunkera, uključujući Mussolinijevo osobno sklonište, nije otvarano od kraja rata.

Mussolini je bio vođa talijanskog fašističkog pokreta od 1923. do 1943. godine.

Pogledajte slike u galeriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije