NA DANAŠNJI DAN

Pronađena tijela nestalih turskih vojnika u Siriji

rat
Wikimedia CC
10.01.2017.
u 13:41

Vojska je izjavila 29. studenoga da su dva vojnika nestala, a isti je dan tzv. Islamska država objavila da je otela dva turska vojnika.

Dva turska vojnika koja su nestala krajem studenoga u sjevernom dijelu Sirije su poginula, a njihova su tijela prebačena u Tursku, piše državna agencija Anadolu, a prenosi Reuters.

Vojska je izjavila 29. studenoga da su dva vojnika nestala, a isti je dan tzv. Islamska država objavila da je otela dva turska vojnika. Dva turska vojnika koji su, prema navodu agencije Anadolu narednici, bili su dio operacije "Štit Eufrata" kako bi se protjerala tzv. Islamska država s granice te kako bi se onemogućio napredak kurdskih militanata. Nije još poznato kako su vojnici preminuli.

Posljednjih tjedana turske postrojbe uz sirijske pobunjenike drže grad Al Bab pod opsadom. Al-Bab je trenutno pod kontrolom tzv. Islamske države.

Jedan će od vojnika biti danas pokopan u provinciji Adana, dok će drugi vojnik biti pokopan u provinciji Canakkale.

>>Koliko je jaka turska vojska 2016. godine?

>>Turska će navodno dopustiti Rusima da koriste zračnu bazu Incirlik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije