JAČA POSTROJBE

Putin: "Ruska vojska je najjača"

Putin
Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev
22.12.2016.
u 12:42

U svom govoru u Ministarstvu obrane u Moskvi, Putin je izjavio da Rusija mora koncentrirano pratiti svaki vojni signal na granici te promjene u vojno-političkoj globalnoj sceni.

Ruska vojska sada je snažnija od bilo kojeg potencijalnog neprijatelja, izjavio je Vladimir Putin na sastanku s ministrom obrane koji se tradicionalno održava krajem godine, piše AP.

"Možemo sada reći bez sumnje: 'Jači smo od bilo kojeg potencijalnog agresora', izjavio je na sastanku. Njegovi su komentari došli krajem godine kada su napetosti između Rusije i Zapada vrlo snažne zbog drukčijeg pristupa građanskom ratu u Siriji. Napetosti između Rusije i Zapada eskalirale su nakon ruskog pripajanja Krima 2014. godine te umiješanosti u sukob u istočnoj Ukrajini.

Prošle je godine Rusija započela sa zračnim operacijama u Siriji kako bi se pomoglo predsjedniku Bašaru Al-Assadu. Rusija i NATO savez održali su veliki broj vojnih vježbi blizu ruske granice ove godine. Rusija je izjavila da jača svoje postrojbe zbog rastuće prijetnje NATO saveza.

U svom govoru u Ministarstvu obrane u Moskvi, Putin je izjavio da Rusija mora koncentrirano pratiti svaki vojni signal na granici te promjene na globalnoj vojno-političkoj sceni. Izjavio je da Rusija mora biti brza u planiranju kako bi se neutralizirale potencijalne prijetnje u zemlji.

Putin je komentirao nakon što je Šojgu objavio godišnje izvješće u kojem je prikazao ruske uspjehe u Siriji te uspješnu modernizaciju ruske vojske. Između ostaloga, Šojgu je izjavio da je Rusija prvi put u povijesti potpuno pokrila svoje granice raketnim sustavima ranog upozoravanja.

Šojgu se pobunio zbog velikog broja dronova blizu ruske granice te prikazao planove kojima će se poslati više vojnika na ruski zapad, jugozapad te regiju oko Arktika. Putin je zahvalio ministarstvu i dodao da se situacija može promijeniti vrlo brzo ako se opuste.

>>Napoleonova katastrofalna invazija na Rusiju

>>Ruska vojska tvrdi da će srušiti svaki američki avion koji bude ciljao sirijsku vojsku!

Komentara 46

ST
stomugromova
16:14 22.12.2016.

Točna izjava glasi da je ruska vojska jača od bilo koje agresorske.To znači da onaj tko napadne Rusiju,neće se dobro provesti.Dakle,izjava je obrambenog karaktera i poruka onima koji misle da mogu Rusiju pokoriti te nema veze sa imperijalnim fašizmom kakav izvoze SAD i NATO.Ali neoliberalni fašisti sve izokrenu naopačke.To je stanje ne samo bolesne ideologije,nego i stanje bolesnog uma sljedbenika kabale i njihovih podgužnjaka.

AA
aabbcc
18:23 22.12.2016.

Rusija ima jednu vojsku a Nato prisiljava ulazak u clanstvo i vojske kao one iz vremena kada se Juga raspadala.

AA
Aartur
14:53 22.12.2016.

Tipfeler, nije vojska nego votka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije