AKTUALNO

Putin zabrinuto promatra izraelsku vojnu akciju u Siriji

Vladimir Putin
Foto: Wikimedia Commons
29.09.2015.
u 23:10

Ya'Alon je izjavio da je sirijska minobacačka vatra "prešla crvenu liniju". "Mi smatramo da je sirijski režim i njegova vojska odgovorna za sve što se događa te nećemo tolerirati takve incidente", dodao je.

Iako se složio s Izraelom prošli tjedan za zajedničku koordinaciju kako bi se smanjile tenzije sa Sirijom, ruski je predsjednik Vladimir Putin izrazio zabrinutost oko izraelskih vojnih djelovanja u Siriji, prenosi izraelski IsraelHayom.

"Moramo poštivati izraelske interese", izjavio je Putin tijekom Opće skupštine UN-a, ali je dodao da je zabrinut oko izraelskih zračnih napada u Siriji; zadnji su se dogodili ovoga tjedna kao odgovor sirijskoj prekograničnoj minobacačkoj vatri.

Prošlog ponedjeljka, tijekom posjeta Moskvi, premijer Benjamin Netanyahu i Putin složili su se da treba napraviti izraelsko-ruski koordinacijski tim. Međuvremenu, u nedjelju, Izrael je bombardirao sirijske vojne mete na Golanskoj visoravni kako bi se osvetili za sirijsku prekograničnu minobacačku vatru koju je izraelski ministar obrane Moshe Ya'Alon opisao kao "povredu neovisnosti".

Izraelska je vojska potvrdila da je gađala dvije sirijske vojne točke, ali je rekla da se koristila isključivo topnička vatra, a ne zračni napadi kako su izjavili pobunjenički izvori i britanska grupa pratitelja. Minobacačka granata koja je eksplodirala bez aktivacije sustava za rano upozorenje bila je dio drugog incidenta koji je Sirija pokrenula u samo 24 sata.

Ya'Alon je izjavio da je sirijska minobacačka vatra "prešla crvenu liniju". "Mi smatramo da je sirijski režim i njegova vojska odgovorna za sve što se događa te nećemo tolerirati takve incidente", dodao je.

Izraelska osveta je prvi izraelski napad u proteklih mjesec dana na Siriju.

Komentara 1

JO
johnson1
21:59 01.10.2015.

Putine, sjebi demonske Kazare i neka te Bog čuva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije