AKTUALNO

PZO sustavi S-400 aktivirani na sjeverozapadu Rusije

Trijumf
Foto: Wikimedia CC
08.12.2016.
u 07:44

Tijekom borbenih zadataka, posade sustava S-400 provjeravat će integraciju u postojeći sustav zračne i svemirske obrane Zapadnog vojnog okruga te izvesti nekoliko posebnih strateških zadataka

Nekoliko "Trijumf" S-400 raketnih sustava protuzračne obrane sudjelovalo je u borbenim zadacima kako bi se zaštitile granice sjeverozapadne Rusije, izjavio je glasnogovornik Zapadnog vojnog okruga Igor Muginov, piše TASS.

"Tijekom borbenih zadataka, posade sustava S-400 provjeravat će integraciju u postojeći sustav zračne i svemirske obrane Zapadnog vojnog okruga te izvesti nekoliko posebnih strateških zadataka", izjavio je Muginov. U kolovozu su posade raketnog sustava protuzračne obrane S-400 prošle tečajeve prekvalifikacije te izvodile borbene zadatke na poligonu Astrakhan.

S-400 "Trijumf" raketni je sustav protuzračne obrane dalekog dometa koji je ušao u upotrebu 2007. Projektiran je kako bi mogao ciljati i srušiti zrakoplove i krstareće rakete na daljinama većim od 400 kilometara. Uz sve to, može pogoditi i balističke rakete koje lete 4.8 km/s na daljini od 60 kilometara.

>>Prestali američki i turski zračni napadi nakon postavljanja ruskog raketnog sustava "S-400"!

>>Erdogan: "Rušenje turskog aviona sustavom S-400 smatramo agresijom!"

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:06 09.12.2016.

A u Rus se usudio na svom teritoriju koristiti taj sustav zločesti Rus. Jedno pitanje gdje je Hrvatski sustav S- 300 završio? Hajde usudite se ispitati to.

TH
than
01:30 10.12.2016.

Nije bas s-400 takodobar.... Da netko udari svom snagom od njega nema doslovno nista. Moze on loviti tu i nesto, ali kada se udari sa svime dovidjenja. Ameri imaju samo neznatno bolju obranu, jer su je postavili po Europi. Objektivnoo i jedni i drugi nemaju nikakvu pravu obranu..

DO
dopizdilomi
14:37 09.12.2016.

Uf, dobro je. Na sjeverozapadu i to još Rusije. Dobro da nije u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije