AKTUALNO

Sjeverna Koreja posjeduje tisuću balističkih raketa koje mogu doseći Japan i Južnu Koreju

K
Foto: onecoreanetwork.blogspot.com
08.04.2015.
u 19:24

Tajnik Ministarstva obrane Ashton Carter posjetit će Japan i Južnu Koreju zbog špekulacija kako Washington želi postaviti raketni štit u Južnoj Koreji.

Istražitelji izjavljuju da Sjeverna Koreja posjeduje stotine balističkih projektila koje mogu pogoditi obližnje zemlje kao što su Japan i Južna Koreja. Prema američkim znanstvenicima, Sjeverna Koreja trebat će vanjsku pomoć kako bi unaprijedila svoje rakete i postala prijetnja Washingtonu, prenosi Independent.

Agresivna retorika Sj. Koreje i česte vojne vježbe podigle su napetosti u susjednim zemljama. Prošlog je tjedna Sj. Koreja ispalila sedam raketa u more tijekom održavanja zajedničke vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje, izjavili su službenici u Seolu.

Istraživanje koje je objavio "Northe Korean Futures Project" - zajednički projekt američko-korejskoga instituta prikazuje da Sj. Koreja posjeduje oko tisuću starih sovjetskih raketa koje mogu doseći svoje mete u Japanu i Sj. Koreji. Nadalje piše da bi Pjongjang mogao postaviti mali broj "Taepodong" raketa u slučaju opasnosti, međutim te rakete ne bi mogle biti oružje za "brzu odmazdu".

Tajnik Ministarstva obrane Ashton Carter posjetit će Japan i Južnu Koreju zbog špekulacija kako Washington želi postaviti raketni štit u Južnoj Koreji.

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
19:49 15.06.2016.

,,,,,,sto cekaju,,,kace ih napast,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije