AKTUALNO

Ruske će postrojbe odjenuti nove "Ratnik" uniforme do kraja godine

Ruska vojska
Foto: rusmilitary.wordpress.com
16.09.2015.
u 15:52

Borbena oprema za "Vojnika budućnosti" moći će zaštititi osobu od eksplozija i gelera, te će biti implementirani borbeni sustavi za zaštitu i komunikaciju uz navigaciju te sustave za pronalaženje mete

Ruske postrojbe dobit će posljednju verziju "Ratnik" uniformi do kraja godine, piše RBTH.

Borbena oprema za "Vojnika budućnosti" moći će zaštititi osobu od eksplozija i gelera, te će biti implementirani borbeni sustavi za zaštitu i komunikaciju uz navigaciju te sustave za pronalaženje mete; sveukupno 50 različitih sustava.

Nova uniforma Ratnik podijeljena je svim vojnicima još u svibnju ove godine. Najviše je koriste snajperisti, pješaštvo te vozači oklopnih vozila. Nastavlja se razvijati tehnologija na trećoj generaciji ruske vojne opreme, koja će, ako vjerujemo ljudima u razvoju, imati egzoskeleton. Masa "Ratnika" treće generacije bit će smanjena za četvrtinu, a uniforma će težiti čak 28 kilograma.

>>Rusi objašnjavaju kako radi najbolji raketni sustav PZO na svijetu - "S-400 Trijumf"

>>Koliko je jaka ruska vojska 2014. godine?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije