AKTUALNO

Ruski "Il-78" nadopunjuje gorivom teški bombarder "Tu-160" iznad Kaspijskog jezera!

Tu-160
Foto: Wikimedia Commons
1/2
26.11.2015.
u 22:00

Poletjeli su iz zračne baze s poluotoka Kole prema Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, preko zapadne Europe, ušli su u Mediteran kroz Gibraltar te su nakon susreta s avionima "Su-30SM" ispalili krstareće rakete prema terorističkim položajima u Siriji.

Kao što je već bilo objavljeno nekoliko puta u medijima, od 17. studenoga borbena flota Ruskog zračnog zrakoplovstva započela je s bombardiranjem položaja i važnih ciljeva Islamske države (i pobunjenika) u Siriji, piše David Cenciotti.

Dana 20. studenoga, po prvi puta su dva "Blackjacka" napravila put od 13 000 km. Poletjeli su iz zračne baze s poluotoka Kole prema Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, preko zapadne Europe, ušli su u Mediteran kroz Gibraltar te su nakon susreta s avionima "Su-30SM" ispalili krstareće rakete prema terorističkim položajima u Siriji. Nakon toga su ušli u sirijski zračni prostor te se vratili "kući" kroz istočni koridor Irak-Iran-Kaspijsko jezero.

Na video snimci možete vidjeti dva "tankera" "Il-78M" kako nadopunjuju gorivom dva "Tu-160" tijekom njihovog puta prema Rusiji.

Komentara 1

EF
eusebio.frustalupi
16:21 27.11.2015.

"....blekđeka..." a ja mislio da se radilo o ruskim avionima, kad ono 'merički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije