AKTUALNO

Ruski ministar obrane stigao na Krim!

Rusija
Rusko Ministarstvo obrane
16.06.2016.
u 15:32

Ministar će posjetiti Sevastopolj kako bi nagradio mornaričku pješačku diviziju Crnomorske flote.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu u četvrtak je stigao na Krim kako bi analizirao napredak gradnje vojne infrastrukture, izjavio je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov, za TASS, piše Unian.

Ministar će posjetiti Sevastopolj kako bi nagradio mornaričku pješačku diviziju Crnomorske flote. Također će posjetiti i rekreacijski centar u gradu Saky.

U ožujku 2014. godine kada su ruske postrojbe napale Krim, Rusija je pripojila ukrajinski poluotok te organizirala referendum. Samoprozvana krimska vlada tada je izjavila da je ukupno 96.7 posto glasača podržalo krimsko pripajanje Rusiji. Dana 18. ožujka 2014. godine, moskovski je Kremlj potpisao ugovor o samostalnosti Krima i Sevastopoljaruske mornaričke baze u Crnome moru. Ukrajina je objavila tada da je referendum nije legitiman, a zapadne države nisu podržale, niti priznale, pripajanje Krima te su nametnule sankcije Rusiji.

>>Schröder: "Vojna vježba NATO saveza na ruskim granicama - 75 godina od nacističke invazije na SSSR"

>>Rusija gradi 12 divovskih ratnih brodova naoružanih s 200 raketa!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije