NA DANAŠNJI DAN

SAD posudio Iraku 2.7 milijardi dolara za kupnju vojne opreme

Abrams
Foto: Wikimedia CC
29.06.2016.
u 15:15

Irak koji je ujedno i član OPEC-a, teško se može izvući iz krize, pogotovo jer se u isto vrijeme vodi i borba protiv militanata tzv. Islamske države koja i dalje kontrolira ključna strateška područja na sjeveru i zapadu zemlje.

SAD će posuditi Iraku 2.7 milijardi dolara za kupnju vojne opreme kako bi se što prije moglo poraziti Islamsku državu, piše Associated Press.

Američko veleposlanstvo u Baghdadu izjavilo je u srijedu da će Irak moći otplatiti kredit u osam i pol godina kojim bi se kupilo streljivo i platili troškovi održavanja za avione F-16 te tenkove M1A1 Abrams. Iračka ekonomija pretrpjela je težak udarac zbog pada cijena nafte iz 2014. godine te je zemlja upala u financijsku krizu. Irak koji je ujedno i član OPEC-a, teško se može izvući iz krize, pogotovo jer se u isto vrijeme vodi i borba protiv militanata tzv. Islamske države koja i dalje kontrolira ključna strateška područja na sjeveru i zapadu zemlje.

>>Lavrov: "Rusija zahtjeva da Turska povuče vojsku iz Iraka!"

>>Cameron: "Velika Britanija će poslati još vojnika u Irak"

Komentara 2

Avatar reference
reference
20:04 29.06.2016.

Irak posudjuje novce. ahahaaaa. pa sto bi sa onom silnom naftom i onim silnim zlatom.ahahaaaa. ma kakvi crni rusi I komunisti I socijalisti I udbasi I orjunasi. izgleda dje USra dodje tu vise ni trava ne raste.

RB
robert.b.40
16:47 03.07.2016.

reference/tako gedjo objasni hrvatima nesto od vanjske politike,posto oni su nepismeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije