AKTUALNO

SAD se "boji" kineskih i ruskih oružja

Sateliti
Foto: Wikimedia Commons
12.05.2015.
u 11:01

Kina postiže vrlo dobre rezultate u svojim istraživanjima te razvija protusatelitska oružja. Također nastavlja različite testove u kojima američki dužnosnici vide veliku prijetnju. SAD se boji da bi Kina napala američke satelite u slučaju sukoba.

SAD se boji rapidnog razvoja kineskih i ruskih protusatelitskih borbenih sustava. "SAD posjeduje preko pet stotina satelita u svemiru", izjavio je zapovjednik John E. Hyten. Dodao je da su američki sateliti pod izravnom prijetnjom jer su Rusija i Kina velikom brzinom razvijaju svoj svemirski program, piše portal SpaceWar.

Kina postiže vrlo dobre rezultate u svojim istraživanjima te razvija protusatelitska oružja. Također nastavlja različite testove u kojima američki dužnosnici vide veliku prijetnju. SAD se boji da bi Kina napala američke satelite u slučaju sukoba.

"Brzi razvoj kineskog svemirskog programa predstavlja veliku prijetnju za SAD i lošu stvar za naš planet", izjavio je Hyten za CBS prošlog mjeseca.

Drugu prijetnju američkom vojnom sektoru predstavlja Rusija. Rusi su uzbunili SAD svojim fotografijama špijunskih satelita. Iako je američka vlada investirala milijarde dolara u špijunske satelite, još nije jasno što Rusija želi postići objavljivanjem takvog sadržaja.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
Kameni
20:24 12.05.2015.

To sam pretpostavljao, i ja se bojim kineskih i ruskih oruzja.

Avatar aunick
aunick
03:34 13.05.2015.

Amerikarci su daleko ispred Kine i Rusije u Stars War Technology ali je pitanje samo vremena kad ce, ako vec nisu,Kinezi i Rusi uhvatiti taj korak. Naravno Ameri idu dalje, nadmetanje se nastavlja. Mozda covjecanstvo ima neke koristi od razvojaja tehnike i nauke putem nadmetanja ove vrste ali samo ako ce uzajamna prijetnja drzati ove sposobnosti samo kao prijetnju.

NB
napoleon.bonaparta.180
06:35 26.06.2015.

Amerikanci su stvarno najjači- mogu uništiti planetu 5 puta. Rusi su nedvojbeno slabiji - mogu samo jedanput. (Zato je i svetski mir trajao toliko dugo). Svi se preračunavaju i svima je prpa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije