PROBIJAJU SVAKI "RAKETNI ŠTIT"

SAD više nema odgovor na ruske hipersonične rakete!

RS28
Foto: Youtube Screenshot
29.10.2016.
u 21:15

Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi).

Ruska je vojska uspješno testirala novo hipersonično oružje poznato kao "Objekt 4202" za koji se smatra da bi mogao biti instaliran na interkontinentalnu balističku raketu RS-28 "Sarmat", piše ruski Sputnik.

Ovo je drugo testiranje hipersoničnih bojevih glava ove godine. Test je izveden koristeći interkontinentalnu balističku raketu R-36 "Vojvoda", te će tijekom narednih godina sigurno takvu raketu zamijeniti RS-28 "Sarmat".

"Sarmat" je interkontinentalna balistička raketa najnovije generacije koja može biti opremljena vrlo snažnim termonuklearnim oružjem i bojevim glavama. Raketa može koristiti i sustav "MIRV" koji omogućuje raketi da "ponese" više bojevih glava. Takve bojeve glave mogu gađati svoje jedinstvene ciljeve. 

"Tehničke karakteristike novog hipersoničnog oružja su i dalje u tajnosti, ali smatram da raketa može sadržavati do 20 bojevih glava koje nezavisno mogu pogoditi svoj cilj. Svaka od njih ima svoj jedinstveni program leta. One lete kao krstareće rakete, ali hipersoničnom brzinom", izjavio je vojni analitičar Viktor Litovkin za radio Sputnik.

Nova hipersonična raketa ubrzava do 15 machova (sedam kilometara u sekundi). Zanimljivo je naglasiti da je oružje je konačni proizvod isključivo ruske proizvodnje koja uključuje opremu, elektroniku te sustav za navođenje.

"Proizveli smo oružje koje neutralizira kompletnu raketnu protuzračnu obranu Sjedinjenih Američkih Država. Danas možemo probiti svaki obrambeni kompleks, a niti jedan raketni sustav protuzračne obrane ne može zaustaviti naše projektile", dodao je Litovkin.

>>Rusija testirala hipersonične rakete "Zirkon" koje postižu brzinu od 5 macha

>>Rusija gradi 12 divovskih ratnih brodova naoružanih s 200 raketa!

Ključne riječi

Komentara 85

TB
taras.buljba
10:32 30.10.2016.

Nije se bogami igrati ni sa Amerikom ni sa Rusijom ogromne su to zemlje sa ogromnim brojem stanovnika pametmom je samo ovo dosta a ako se netko ipak pravi pametan ili nori neka se malo osvrne u proslost .Naj veci fanatici ljudskog roda upravo od istih su dobili po prstima.

NM
no mind
22:04 29.10.2016.

ovo je jako dobra vijest !!!

PP
puf-pant
10:29 30.10.2016.

Joj daj prestanite pametovat o glupostimao kojima nemate pojma. Nit amera nit rusa boli neka stvar za vas jadnike. Pocnite ucit korisne stvari, a ne ko djeca gledat ko ima vecu raketu. Mali ljudi s malim mozgovima, samo bi ratovali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije