AKTUALNO

Sirijska redovna vojska zauzela značajne dijelove predgrađa Damaska

Sirija
Foto: REUTERS/Khalil Ashawi
1/2
20.05.2016.
u 11:13

Assadovim postrojbama pomogao je Hezbollah, piše Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Sirijska vojska pod vodstvom predsjednika Bašara Al-Assada zauzela je u četvrtak ključni grad Deir Al-Asafir blizu Damaska, piše UPI.

Assadovim postrojbama pomogao je Hezbollah, piše Sirijski opservatorij za ljudska prava. Tako su sirijske postrojbe neutralizirale pobunjeničke napore kretanja u predgrađe Damaska - istočni dio Ghoute. Glasnogovornik je Opservatorija izjavio kako je na stotine obitelji pobjeglo iz ratne zone. Zauzeti su gradovi: Zabdin, Nola, Bazina, Al-Qantara, harasta, Hosh Al-Homsi, Hosh Al-Dwer, Bala, Al-Rakabia i Al-Biad. Ovo je jedna od najvažnijih i najznačajnih pobjeda sirijskih vladinih snaga 2016. godine, izjavio je Opservatorij.

UN navodi kako je dosad u ratu poginulo preko 400 000 ljudi.

Foto: REUTERS/BASSAM KHABIEH

U isto vrijeme, južno od Damaska sirijska vojska i saveznici napreduju kako bi zauzeli glavnu autocestu od glavnog grada do jugozapadnog dijela Sirije uz provinciju Quneitru te Golansku visoravan. Vladine su postrojbe izvršile velik broj zračnih napada oko grada Khan Al-Shiha gdje pobunjeničke grupe kontroliraju autocestu. Zauzeće gradića Khan Al-Shiha značilo bi kontrolu ceste, izjavio je Abdulrahman.

Sirijska je vojska izjavila putem video snimke da su pobunjenici napali prvi, te su odbačeni od strane redovne vojske. Sirijski Opservatorij za ljudska prava ipak nije potvrdio takav razvoj događaja, piše Reuters.

>>Pentagon neće osloboditi Raqqu uz rusku pomoć?

>>Ruski ministar obrane posjetio Iran

Komentara 2

DO
domxerex
21:38 21.05.2016.

Englezima zauzeti a možda su nekima drugma to oslobođeni gradovi, sve ovisi kako naftna industija i medijski lažovi žele

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije