AKTUALNO

Slike europske bespilotne borbene letjelice - "nEUROn"

Neuron
Foto: Dassault Aviation
1/5
18.05.2015.
u 16:07

Na trupu letjelice možete vidjeti natpis XAV-5A-003 blizu sustava za slijetanje uz zastave zemalja koje sudjeluju u razvoju "nEUROna" - Francuske, Italije, Švedske, Španjolske, Švicarske i Grčke

Prvi primjerak novog "nEUROn UCAV-a (Unmnanned Combat Aerial Vehicle)" testira se u regiji Perdasdefogu, Sardinija. Slike pripadaju dopisniku "Aviationista" Alessandru Caglieriu koji je demonstrator u zračnoj bazi Decimomannu.

Na trupu letjelice možete vidjeti natpis XAV-5A-003 blizu sustava za slijetanje uz zastave zemalja koje sudjeluju u razvoju "nEUROna" - Francuske, Italije, Švedske, Španjolske, Švicarske i Grčke, piše David Cenciotti.

Foto: Dassault Aviation

Nakon završetka testiranja u Italiji, "nEUROn" će se prebaciti u Visdel u Švedsku kako bi se testirali borbeni sustavi.

Foto: Alessandro Caglieri

Foto: Alessandro Caglieri

Prvi model vidio je svjetlo dana 20. siječnja 2012. godine nakon 5 godina razvoja. "nEUROn" je dug 10 metara dok mu je raspon krila 12,5 metara. Novi europski dron težak je 5 tona te neodoljivo podsjeća na američki "X-47B".

>>General Lovrić: Uskoro uvodimo novi tip lakog i srednjeg transportnog helikoptera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije