TALIJANSKI DIKTATOR

Slike pogubljenja Benita Mussolinija iz Drugoga svjetskog rata

SS
Foto: Bundesarchiv
1/3
22.01.2015.
u 17:17

Ernest Dunn rođen je 17. ožujka 1910. godine, a umro je 1984. Služio je u američkoj vojsci od travnja 1945. do listopada 1946. godine. Povjesničari kažu da su slike autentične iako nisu sigurni je li on bio "iza kamere" ili netko drugi.

Beverlee Larabee je nedavno otkrila tri fotografije tijela talijanskog diktatora Benita Mussolinija za vrijeme kada su on i njegova ljubavnica pogubljeni 28. travnja 1945. godine. Slike pripadaju njezinom ujaku Ernestu Dunnu koji je služio u Italiji tijekom pogubljenja Mussolinija, prenosi portal WHO.

Larabee, umirovljena profesorica povijesti srednje škole Richmond želi donirati fotografije muzeju ili ih prodati privatnom kolekcionaru te želi da naredne generacije uče o događajima iz povijesti.

Foto: Beverlee Larabee

Ernest Dunn rođen je 17. ožujka 1910. godine, a umro je 1984. Služio je u američkoj vojsci od travnja 1945. do listopada 1946. godine. Povijesničari kažu da su slike autentične iako nisu sigurni je li on bio "iza kamere" ili netko drugi.

Foto: Beverlee Larabee

Dr. David Herr, profesor povijesti na sveučilištu St. Andrews u Laurinburgu izjavio je: "U profesionalnom proučavanju povijesti ne možemo smatrati Dunn-a kao fotografa jer nije moguće ocijeniti je li on bio "iza kamere". Da je bio vojni fotograf, to bi bilo neupitno". Beverlee nije sigurna što je njezin ujak radio u vojsci. Herr je izjavio da su ove fotografije često kopirane i podijeljene između vojnika. Promidžbeni printani primjerci su bili česti tijekom Drugoga svjetskog rata te je njihov izvor jako teško uvtrditi.

Komentara 5

Avatar @promatrač
@promatrač
07:35 23.01.2015.

Tu se radi o zakletvi i časti... to su stanja svijesti koje Srbi ne poznaju kao što Hrvati za razliku od vas ne poznaju izdaju.

AP
arna.palestina
13:30 08.02.2015.

Moj nono je bio u američkoj vojsci,i bio na onom trgu di je Benito visio i svaki vojnik dao mu poklon.Metak! Imam još sve njegove stvari s vojnom knuižicom američke vojske!!Peace!

Avatar jigaboo
jigaboo
22:20 22.01.2015.

ovako bi I pavelic zavrsio da su se saveznici iz italije iskrcali u dalmaciju 1943-ce. zar stvarno nislite da bi se usrase borile protiv amerikanaca. objsili bi pavelica I presli u partizane ili ako ne u partizane onda bi ko I talijani, objavili rat nijemcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije