AKTUALNO

Tajvan počinje graditi podmornice

Rat
Wikimedia CC
27.03.2017.
u 06:45

Vijest je objavljena u utorak nakon što su visoki dužnosnici tajvanskog ministarstva obrane popisali ugovor s lokalnim brodogradilištem CSBC.

Tajvan će uskoro krenuti s izgradnjom svojih podmornica za mornaricu, prenose lokalni mediji, piše Spacewar.

Vijest je objavljena u utorak nakon što su visoki dužnosnici tajvanskog ministarstva obrane popisali ugovor s lokalnim brodogradilištem CSBC. Početak izgradnje nove domaće podmornice započet će tijekom sljedećih osam godina.

Tajvan očekuje porinuće prve podmornice tijekom sljedećih desetak godina. Tajvan trenutno koristi četiri podmornice za koje vojni analitičari tvrde da su zastarjele. Dvije su podmornice stigle iz Nizozemske dok će ostatat stići iz Sjedinjenih Američkih Država.

Prema četverogodišnjem ugovoru, rad na projektu počinje 2016. te se trošak procjenjuje na 94,46 milijuna USD. Pripremni radovi će početi u 2015. godini. Nepoznato je kada bi se počelo sa izgradnjom podmornica.

>>Kina poslala svoj jedini nosač zrakoplova kroz Tajvanski tjesnac

>>Tajvan tražio od Googlea da zamagli sliku kineskog otoka u Južnokineskome moru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije