PRIOPĆENJE

Treća skupina doniranih MRAP vozila stigla u riječku luku

MRAP
Foto: morh.hr
1/3
22.09.2014.
u 14:54

Riječ je o 162 vozila tipa M-ATV (borbena terenska vozila), koja se trenutačno prekrcavaju u vagone i prolaze carinsku proceduru. Vozila su otpremljena u Remontni zavod u Zagrebu, gdje će biti izvršen servis i bojenje, a nakon toga prijam u Oružane snage RH.

U riječkoj luci je istovarena treća skupina MRAP (Mine Resistant Ambush Protected Vehicle) vozila, koje je Vlada SAD-a donirala Republici Hrvatskoj, prenosi MORH

Riječ je o 162 vozila tipa M-ATV (borbena terenska vozila), koja se trenutačno prekrcavaju u vagone i prolaze carinsku proceduru. Vozila su otpremljena u Remontni zavod u Zagrebu, gdje će biti izvršen servis i bojenje, a nakon toga prijam u Oružane snage RH. Donirana vozila rasporedit će se u postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i u Bojnu za specijalna djelovanja.

Podsjećamo kako je Vlada SAD-a Hrvatskoj vojsci donirala 212 MRAP-ova, što uključuje ova 162 vozila tipa M-ATV (borbena terenska vozila) koja su se koristila u misiji ISAF u Afganistanu, 20 vozila tipa MRAP HAGA (sanitetska vozila), isporučenih 21. srpnja 2014. te 30 vozila tipa MRAP MaxPro, isporučenih u travnju 2014. godine. Starost vozila je od 3 do 5 godina, s prosječno prijeđenih 20.000 kilometara.

Vojna povijest uskoro donosi veliki članak o MRAP vozilu. Pratite nas!

Komentara 6

CH
chemica
20:44 22.09.2014.

Donirali su nam 212, sad još moraju smisliti što će s ostalih 20000 koje su naštancali za Irak i Afganistan pa im sad trunu po skladištima.

DU
Deleted user
12:06 23.09.2014.

Poklonjenom konju se u zube ne gleda......bi li gospodo komentatori bili zadovoljniji da smo ih kupovali 2 po tri komada? Ako uguglate...mozete vidjeti da to vozilo uopce nije lose.....a siguran sam da se vasi ocevi partizani nisu bunili kad je tito nakon drugog svjetskog rata dobio izdasnu ostavstinu oduzja od Amera.....

Avatar commentator
commentator
06:11 23.09.2014.

Stigla donacija "crap" vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije