AKTUALNO

Trump: "SAD ne bi trebao nužno braniti članice NATO saveza od Rusije"

Trump
Foto: Wikimedia CC
21.07.2016.
u 15:27

U velikom intervju za New York Times, Trump je izjavio kako SAD ne bi trebao uvijek poštivati pravilo vojnog savezništva

Republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump izjavio je u srijedu kako SAD ne bi trebao nužno braniti zemlje članice NATO saveza ako ih napadne Rusija, piše WashingtonTimes.

U velikom intervju za New York Times, Trump je izjavio kako SAD ne bi trebao uvijek poštivati pravilo vojnog savezništva - ako jedna članica bude napadnuta, napadnut je cijeli NATO savez. Postavljeno mu je pitanje o mogućoj ruskoj agresiji na baltičke zemlje kao što su Litva, Latvija i Estonija jer ih je Sovjetski Savez napao 1940. godine. "Gospodin Trump je izjavio da ako Rusija napadne baltičke zemlje, SAD bi trebao doći pomoći samo ako su te zemlje poštivale prijašnje ugovore s nama", piše Times.

>>Donald Trump želi da SAD preispita svoj odnos prema NATO savezu

>>Kakve veze ima američki poduzetnik Trump s američkim avionima "sudnjeg dana"?

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Abcd....
Abcd....
13:46 22.07.2016.

Buzin bojna na aparatima. Isto vrijedi za rezim iz tel aviva, tzv. izrael kojeg SAD treba natjerati da plati sve sto su dobili besplatno, inace sankcije, a zasto ne i vojna akcija?

DU
Deleted user
12:42 23.07.2016.

Igra se velika partija pokera na svjetskoj razini. Ljudi su to! Najjači prije ili kasnije odnosi pobjedu.

Avatar Propaganda
Propaganda
09:27 25.07.2016.

nato ima svoju vojnu industriju pa to mu pada u vodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije