NA DANAŠNJI DAN

Tuđman: "Hrvatska je najjača oružana sila u ovome dijelu Europe"

Tudman
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
17.03.2015.
u 14:55

Tada je predstavljen i nikada plaćeni ruski raketni sustav S-300 koji je bio najjači sustav protuzračne obrane na svijetu

Na današnji dan 1996. godine, predsjednik Tuđman posjetio je Zadarsko-kninsku županiju, a na skupu u Benkovcu istaknuo da je Hrvatska sada "najjača oružana sila u ovome dijelu Europe".

Nakon uspješno provedene vojno-redarstvene akcije "Oluja", Hrvatska vojska dosegla je svoj vrhunac u ljudstvu i naoružanju. Operacijom je vraćeno cijelo okupirano područje u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak bila ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. U samo tri dana velikom je akcijom srušena paradržava "Republika Srpska Krajina". Hrvatska vojska pokazala je svoju nadmoć u ljudstvu i tenkovima. Hrvatska vojska počela je pokazivati svoju snagu već 30. svibnja na mimohodu u Zagrebu. Tada je predstavljen i nikada plaćeni ruski raketni sustav S-300 koji je bio najjači sustav protuzračne obrane na svijetu. Sustav, naravno, nije bio kompletan, ali je ispunio svoju ulogu, psihološki je porazio protivnika. 

Ključne riječi

Komentara 30

MR
mrki69tua
20:00 17.03.2015.

Smješno je koliko istočni mrzitelji vole pratiti Hrvatske portale.

DO
doleljevi
19:56 17.03.2015.

Draga Melinda hrvati nikada neće zaboraviti Franju Tuđmana,on je najzaslužniji što mi danas uživamo slobodu,što imamo svoju državu.Hrvatska pod vodstvom Tuđmana nije započela rat to dokazuju činjenice.Zna se tko je težio ratu,tko nas zavadi..sve je počelo u Slobinoj kuhinji,eto nekoo bi htio izjednačiti krivnju..ali ne ide to tako.

NA
narod1
19:31 17.03.2015.

Tuđman je bio u pravu, HV je bila najjača oružana sila u ovom dijelu EU. Pa i danas je tako, nema vojske sile u centralno istočnoj Europi koja se može nositi s HV. Ne govorim samo o brojnosti već o izvježbanosti, hrabrosti, borbenosti, disciplini i taktici u čemu su Hrvati kroz stoljeća uvijek bili u vrhu. Možda je njemačka vojska bolja, sve druge u EU nisu dorasle Hrvatskoj vojsci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije