AKTUALNO

Turska poslala stingere u Siriju

Rat
Wikimedia CC
28.11.2016.
u 13:50

Turski mediji su također objavili u subotu kako velik broj kamiona transportira sustave protuzračne obrane iz regije Oguzeli u Gaziantepu prema sirijskoj granici.

Novinar koji je povezan sa Slobodnom sirijskom vojskom (FSA teroristička grupa) Ahmad Al-Khatib, objavio je na svom Twitteru kako Turska naoružava vojsku kod grada Al-Baba sa sustavima protuzračne obrane Stinger, piše FN.

Turski mediji su također objavili u subotu kako velik broj kamiona transportira sustave protuzračne obrane iz regije Oguzeli u Gaziantepu prema sirijskoj granici. Napetosti između Ankare i Damaska toliko su velike da su sirijski izvori napisali kako će vojska napasti u sjevernim dijelovima Sirije kako bi blokirala pokušaje turske vojske da se napravi 'tampon zona' u regiji. Nakon oslobođenja 25 farmi i sela iz ruku terorista u Aleppu, sirijske snage nastavljaju s napredovanjem prema gradu Al-Babu, odnosno njegovim južnim i zapadnim dijelovima.

Utvrda tzv. Islamske države Al-Bab, sjeveroistočno od Aleppa je na rubu velikog rata sa sirijskom vojskom, Kurdima te snagama koje pomaže Turska u njihovoj operaciji Eufratski Štit. U izvještajima je navedeno da ako postrojbe Eufratskog Štita stignu do grada Al-Baba, postrojbe tzv. Islamske države će se povući. Tzv. Islamska država koristi istu strategiju u velikom broju sela i manjih gradova u sjevernom dijelu Aleppa. U međuvremenu, postoji velika vjerojatnost izravnog sukoba sirijskih i turskih vojnika jer snage potpomognute od strane Turske koji posjeduju turske tenkove. Oni su odlučni u osvajanju Al-Baba. U izvještajima koji su izašli u javnost u subotu navedeno je da se sirijska vojska nalazi tri kilometra od grada Al-Bab u provinciji Aleppo dok militanti koji su potpomognuti Turskom također napreduju prema gradu.

>>Lepantska bitka

>>Lavrov: "Rusija zahtjeva da Turska povuče vojsku iz Iraka!"

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar 123456
123456
09:27 29.11.2016.

Turci su u Siriji ilegalno i legalna su meta ama baš svakome!!

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
20:49 28.11.2016.

Zašto,? Zašto bi Sirijska vojska ulazila u sukob sa Turskim snagama. Situacija na terenu pokazuje da SA preuzimajući Halep kontrolira 85% stanovništva Sirije. Parcijalne vojske i teritoriji će polako doći na red. Jedini koje Damask mora respektirati su Kurdi. Isti ti su prijetnja Turskoj a istovremeno Američki as. Problemi Kurda u Iranu, Iraku, Siriji, Turskoj i Kurdistanu (ruska fed.) su pitanje rata veći razmjera

EB
eleuterio.binghami
02:03 01.12.2016.

Ja samo želim da Turska dobije ono što zaslužuje, ako zaslužuje teritoriju neka dobije teritoriju, ako batine neka dobije batina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije