AKTUALNO

USAF neće prodavati ratni avion "Warthog"

A-10
Foto: Wikimedia Commons
1/2
24.07.2015.
u 15:41

Odgovor je tako ugasio sve nade koje je Boeing možda imao o nadogradnji i održavanju zrakoplova za inozemnog kupca, jer je zrakoplovstvo odlučilo radije poslati cijelu flotu na groblje kako bi uštedjelo oko $ 4.2 milijarde USD tijekom pet godina.

Američko ratno zrakoplovstvo zatvorilo vrata svim špekulacijama i raspravama o mogućnosti prodaje borbenog aviona "A-10 Warthog" američkim saveznicima, prenosi Flightglobal.com

Naime, Boeing je pokrenuo nagađanja o tome da će američka vlada razmisliti o prodaji zrakoplova koje želi poslati u mirovinu, jer je dužnosnik tvrtke rekao kako je bilo inicijalnih rasprava o međunarodnoj prodaji, piše Defender.hr

Foto: Wikimedia Commons

"To je nešto što bi moglo biti interesantno, ali opet, to ovisi o mjeri prema kojoj zrakoplovstvo ide sa otpisom," rekao je u svibnju Paul Cejas, glavni inženjer off-Boeing programa. U priopćenju 23. srpnja, glasnogovornica zrakoplovnih snaga Melissa Milner je rekla: "Nema prodaje A-10 aviona nikome."

Kad su je pitali da pojasni svoju izjavu, rekla je da zrakoplovstvo nema namjeru uopće staviti A-10 na prodaju. Odgovor je tako ugasio sve nade koje je Boeing možda imao o nadogradnji i održavanju zrakoplova za inozemnog kupca, jer je zrakoplovstvo odlučilo radije poslati cijelu flotu na groblje kako bi uštedjelo oko $ 4.2 milijarde USD tijekom pet godina.

Komentara 6

PI
Pikador
00:05 26.07.2015.

A-10 EKOLOŠKI najopasniji na svijetu----------------------------------------------------- Svaka čast USA na malo morala, jer A10 je to ekološki najopasniji i nehumani stroj. Razlog je njegov rotirajući osmocijevni top, koji koristi uransko streljivo iz otpadnih atomsko reaktorskih šipki. -----------------------------------------Poznat je po ekološkoj katastrofitrofi koju je prouzročio u Iraku, ali i Bosni i Srbiji. Ostaci uranskog streljiva tek nakon 236 godina izgube pola radioaktivnosti. ----------------------------------------------------------- No ta radioaktivnost pokazala se smrtonosnom i za vlastite pilote i to je možda veći razlog za odustajanja od A10, nego li moralnost ili štednja.

Avatar commentator
commentator
16:26 26.07.2015.

Sve to poskidati sa neba i ostaviti ga pticama.

DP
dodo patak
16:01 24.07.2015.

Izvrsno. Ako idu na groblje onda su besplatni. Hitno poslati upit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije