RAT

Vrh tzv. Islamske države moli partnere u Raqqi za oružje i borce

Rat
Foto: Youtube Screenshot
21.10.2016.
u 18:18

Izvori su naveli u četvrtak da su iračke sigurnosne snage ponovno zauzele 14 sela u sjevernom i južnom dijelu Mosula.

Vrhovni dužnosnik tzv. Islamske države za nabavu i raspodjelu oružja i streljiva u Iraku stigao je u glavni grad grupe Takfiri u Siriji te traži još oružja te boraca za Mosul, piše Farsnews.

"Abu Balal Mesri stigao je u Raqqu kako bi razgovarao s vrhom militantskih skupina da se tzv. Islamska država može što bolje obraniti od iračke vojske i njihovih saveznika", izjavio je lokalni izvor citirajući zapovjednike tzv. Islamske države u Raqqi.

Izvori su naveli u četvrtak da su iračke sigurnosne snage ponovno zauzele 14 sela u sjevernom i južnom dijelu Mosula. Irački izvori naveli su da su trenutno oslobođena sela al-Khalediyeh, al-Salehiyeh, al-Khabat sela blizu al-Qayyara, Deiri, Samaqiyeh, Soqra, Kobra and Nahla sela blizu Sahl Neineva regije, Sidaveh, al-Makouk, al-Manavir and Khanisat sela in južnom dijelu Mosula te Barima i al-Nouran sela in sjevernom Mosulu.

>>MOSUL: Iračke oružane snage oslobodile dvadeset sela!

>>Islamska Država sada posjeduje američke "TOW" rakete

Komentara 2

IV
ivicaboldhead
08:55 26.10.2016.

Zato jer bi onda svaka samoproglašeni sekta u svakom selu koje osvoji u nekoj jadnoj i napaćenoj državi mogla proglasit neku svoju izmišljenu "državu u državi"...

Avatar intimus500
intimus500
13:47 25.10.2016.

zašto tzv??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije