AKTUALNO

Argentina dobiva ruske avione Su-24, UK provjerava PZO na Falklandima

Foto: Alexander Mishin
Argentina dobiva ruske avione Su-24, UK provjerava PZO na Falklandima
30.12.2014.
u 16:26
Iako su avioni "Typhoon" dovoljno moderni i sposobni za borbu protiv desetak Su-24, ovaj avion iz doba SSSR-a s promjenjivom geometrijom krila te borbenim radijusom od 615 km u mogućnosti je odraditi borbene zadaće na ekstremno niskim visinama na moru i na kopnu te nosi i široki raspon naoružanja...
Pogledaj originalni članak

Velika Britanija bi mogla biti prisiljena revidirati PZO na Falklandima zbog mogućih prijetnji u južnom Atlantiku. Prema izvješću objavljenom u Daily Expressu, argentinsko ratno zrakoplovstvo dobit će desetak borbenih aviona ruske proizvodnje "Sukhoi Su-24" u zamjenu za razne namirnice i zalihe iz Argentine, prenosi David Cenciotti.

Prema portalu Jane's, na otocima se nalaze četiri borbena aviona "Eurofighter Typhoon", sustav protuzračne obrane "Rapier" te oko 1.200 britanskih vojnika.

Iako su avioni "Typhoon" dovoljno moderni i sposobni za borbu protiv desetak Su-24, ovaj avion iz doba SSSR-a s promjenjivom geometrijom krila te borbenim radijusom od 615 km u mogućnosti je odraditi borbene zadaće na ekstremno niskim visinama na moru i na kopnu te nosi i široki raspon naoružanja, laserski navođene bombe i "stand-off" rakete, poput KH-31 (AS-17 "Kripton") kao i protubrodske rakete.

Ne znamo uključuje li potencijalni posao naoružanje, ali moguća isporuka borbenih aviona Su-24 za Argentinu stavlja Falklandsko otočje daleko u lošiju situaciju u slučaju napada Argentinskoga ratnog zrakoplovstva, nego što bi to bilo da FAA upravlja flotom starijih "Mirage III" ili "A-4 Skyhawks" aviona, koji su poraženi u prošlom ratu za Falklande.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar reference
reference
00:37 31.12.2014.

e jeste brzi, ja to procito u daily mailu ima 5 dana

1O
1OOka
06:47 23.01.2015.

"argentinsko ratno zrakoplovstvo dobit će desetak borbenih aviona ruske proizvodnje "Sukhoi Su-24" u zamjenu za razne namirnice i zalihe iz Argentine, prenosi David Cenciotti." - e baš ste jad jadni, poslali im avione za razne namirnice i zalihe... pa dobro, VL vi ste ipak nekad bili ozbiljna novina, Što vam se dogodilo? Razne namirnice i zalihe??!! Da nisu banane, pavelićev toalet papir??... baš ste jad jadni... fuj....

Avatar reference
reference
00:41 31.12.2014.

Iako su avioni "Typhoon" dovoljno moderni i sposobni za borbu protiv desetak Su-24....ne razumijem ovo, jel to 1 na 10.ahahaa,ovako je nekad I JNA pisala, niko nam nista ne moze, ahahaa.stvarno malo ohladite sa tim. oni jadnici iz washingtona se ne smiju pribliziti rusiji a vi pricate bajke.