HRVATSKA VOJSKA

Održana vježba "Sokol 15"

Foto: MORH/ T. Brandt
Održana vježba "Sokol 15"
05.06.2015.
u 16:22
“Ovo je dio krune obuke koju ste proveli s vrlo visokom učinkovitošću i pokazali da ste spremni za najveće izazove”, rekao je general Fuzul sudionicima vježbe po završetku.
Pogledaj originalni članak

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” kod Slunja od 25. svibnja do 3. lipnja 2015. godine održana je vježba ojačane mehanizirane bojne u obrani s bojnim gađanjem “Sokol 15”, piše Ministarstvo Obrane Republike Hrvatske.

Nositelj provedbe vježbe je Gardijsko oklopno-mehanizirana brigada (GOMBR) odnosno 1. mehanizirana bojna „Sokolovi", kojoj su potporu pružili pripadnici tenkovske bojne „Kune“, Topničko-raketna bojna te Inženjerijska bojna, kao i druge podređene postrojbe HKoV-a. Svrha vježbe bila je prikaz uvježbanosti i osposobljenosti postrojbi u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi borbenih djelovanja kroz međurodovsko djelovanje. 

U utorak, 2. lipnja održano je bojno gađanje u nazočnosti zamjenika zapovjednika HKoV-a general bojnika Mladena Fuzula, novog zapovjednika GOMBR-e brigadira Denisa Tretinjaka te ostalih uzvanika.

Zamjenik zapovjednika HKoV-a general bojnik Mladen Fuzul istaknuo je kako je iznimno zadovoljan vježbom posebno istaknuvši doprinos mladih pripadnica i pripadnika OS RH koji su po prvi puta bojno djelovali s velikim uspjehom. “Ovo je dio krune obuke koju ste proveli s vrlo visokom učinkovitošću i pokazali da ste spremni za najveće izazove”, rekao je general Fuzul sudionicima vježbe po završetku.

Zapovjednik Središta za borbenu obuku, ujedno i direktor vježbe brigadir Ivan Jurilj rekao je da se na vježbi moglo vidjeti kako su OS RH spremne za bilo koju zadaću, bilo na teritoriju Hrvatske ili u sastavu NATO snaga širom svijeta. “Ovdje ste mogli vidjeti sinergiju djelovanja svih postrojbi u organizaciji i provedbi vježbe, kao i učinkoviti manevar vatre i pokreta svih uključenih postrojbi”, zaključio je brigadir Jurilj.

“U vježbi je bilo uključeno gotovo 250 ljudi, a ukupno je u potpori bilo još toliko ljudi. Vježba je provedena u dva dana, jučer je bila generalna proba, a danas je bila glavna vježba. Međutim, sama priprema trajala je nekoliko mjeseci”, zaključio je zapovjednik prve mehanizirane bojne “Sokolovi” pukovnik Ivan Miloš.

Tekst je u potpunosti preuzet sa službenih stranica MORH-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.