AKTUALNO

Porošenko: "Rusija je pretvorila Krim u najveću vojnu bazu na svijetu!"

Foto: Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Service/Handout
POROŠENKO
Foto: Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Service/Handout
POROŠENKO
Foto: Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Service/Handout
POROŠENKO
19.04.2017.
u 15:20
Porošenko je naglasio da kako bi porazili neprijatelja, Ukrajinci moraju ostati snažni i ujedinjeni.
Pogledaj originalni članak

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je kako Rusija nastavlja sa slanjem vojnika, teškog naoružanja te streljiva na istok Ukrajine te u isto vrijeme pokušava pretvoriti Krim u najveću svjetsku vojnu bazu, piše UNIAN

On tvrdi da Rusija ne ispunjava dogovore koji su potpisani Ugovorom u Minsku, a to je prekid vatre, puštanje talaca ili ulaz međunarodnih humanitarnih organizacija, prenosi medijska služba Ureda predsjednika. "Oglušuju se na uspostavu mira. Nemamo mir zbog jednog razloga - Rusi ne žele mir. Oni žele proširiti svoje ovlasti i kontrolu. Osjetio sam to i ovog ponedjeljka kada sam zajedno s kancelarkom Merkel i predsjednikom Hollande vodio telefonske pregovore s predsjednik Putinom. To je bio još jedan dan moskovskih praznih obećanja. To je bio prikaz njihovog ponašanja: 'Ako želite mir, bit će samo po našem. Bez kompromisa. Samo snaga sile.", izjavio predsjednik tijekom svog govora na Kraljevskom institutu međunarodnih odnosa.

Foto: Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Service/Handout

Foto: Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Service/Handout

Združeni stožer planirao je operaciju protiv "malih zelenih" tijekom pripajanja Krima. Porošenko je naglasio da kako bi porazili neprijatelja, Ukrajinci moraju ostati snažni i ujedinjeni. Dodao je da trebaju i snažnu potporu za ukrajinske reforme. "Trebamo sankcije protiv Rusije. Ne vjerujemo onima koji kažu da sankcije ne donose ništa! Prije svega: manje ubijenih Ukrajinaca nije 'ništa'. Drugo, da nije bilo sankcija, ruski tenkovi bi sada bili još dublje u Europi. Zbog sankcija i ukrajinske spremnosti da uzvrati, Putin sada oklijeva. Agresori svijeta moraju znati da će biti odgovorni za svoje zločine", naglasio je predsjednik. Porošenko je također citirao Margaret Thatcher: "Ratovi se ne dogode zbog naoružavanja već jer agresor vjeruje kako će ispuniti svoje ciljeve uz prihvatljivu cijenu".

>>Što znamo o ukrajinskoj krizi?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
07:20 21.04.2017.

Rat je nastavak politike oružanom silom. Ukrajinska neovisnost je uvjetovana posebnim sporazumom Moskva_London_Pariz_Wa..koji je jednostrano suspendiran kufer revolucijom na Majdanu. Suspendiran; Parlament (Rada),predsjednik, ustav i pučisti donose dekrete kojima poništavaju jednostrano sve međunarodne ugovore dok traju olimpijske igre u Sočiju (Rusija). U Ukrajini je 8 mil.Rusa, da Putin nije intervenirao nebi ga bili i bio bi rat mnogo veći razmjera.

DU
Deleted user
10:35 25.04.2017.

Ukrajinski državni vrh je već dulje vrijeme na opasnim drogama. Jedna stvar je što su svojoj matičnoj zemlji mogu baljezgati gluposti. Druga stvar je kad sa time izađu u sredinu koja nije pokrivena njihovom propagandom.