DRUŠTVENE MREŽE - FACEBOOK

Projekt „Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat“

Foto: www.braniteljski-portal.hr
Projekt „Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat“
17.09.2014.
u 13:36
Prema riječima autora i urednika stranice, riječ je o "projektu oživljavanja svijesti o Domovinskom ratu kao bitnom segmentu hrvatske povijesti u kojem je hrvatski narod napokon dočekao dugo očekivanu samostalnost"
Pogledaj originalni članak

U mnoštvu zabavnih i manje zabavnih stranica na popularnoj društvenoj mreži Facebook našla se i nekolicina kvalitetnih stranica edukativnog karaktera, jedna od takvih stranica jest i „Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat“.

Već u samom naslovu može se iščitati da se piše o događajima koji su se na taj datum dogodili u Domovinskom ratu ili su usko vezani uz tematiku.

Stranicu samostalno uređuje Borna Marinić, student 3. godine povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Taj je mladić, potaknut entuzijazmom i ljubavlju prema tom razdoblju hrvatske povijesti, stranicu pokrenuo 1. svibnja 2013. godine kao hobi, no predanim radom taj je „hobi“ prerastao u pravi projekt vrijedan pažnje šire javnosti.

Prema riječima autora i urednika stranice, riječ je o "projektu oživljavanja svijesti o Domovinskom ratu kao bitnom segmentu hrvatske povijesti u kojem je hrvatski narod napokon dočekao dugo očekivanu samostalnost".

Objave na stranici zaista su kvalitetne i raznovrsne, a krasi ih i težnja za objektivnošću koja i jest razlog što stranica broji više od 30 tisuća aktivnih pratitelja tj. obožavatelja. Važno je naglasiti kako stranica ne donosi nikakav novčani profit, a mladi povjesničar Borna Marinić ističe kako mu je motiv za uređivanje takve stranice isključivo prisjećanje na već pomalo zaboravljene događaje iz ne tako davne hrvatske prošlosti te edukacija mladih naraštaja koji su slabo upoznati s tematikom Domovinskog rata.

Facebook stranicu "Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat" možete pratiti >> OVDJE

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar jigaboo
jigaboo
13:59 17.09.2014.

a da ne znas koji su mislio bi da su Rusi. ovaj jedan cak ima I ruski sljem. ja mislio sve ce biti americko oruzje I oprema. zar oni nisu bili rvacki prijatelji.

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
09:27 18.09.2014.

Američke odore su kupovane u NATO bazi kod Frankfurta kao i pancirke. Oružje američkog podrijetla je pojedinačno švercano. Jedan nosi RPG-22. Po amerima i zapadu ne bi imali ni metka.