AKTUALNO

Rusija gradi ogromnu vojnu bazu na ukrajinskoj granici

Foto: Reuters
Rusija
Foto: Reuters
Rusija
Foto: Reuters
Rusija
Foto: Reuters
Rusija
Foto: Reuters
Rusija
24.09.2015.
u 14:18
Pogledaj originalni članak

Vladimir Putin otkrio je planove za gradnju nove, velike vojne baze na ruskoj granici s Ukrajinom usred sukoba. Tako namjerava odvratiti pozornost od situacije u kojoj se njegova zemlja nalazi, piše britanski Express.

Ruski će vođa izgraditi veliki vojni kompleks za više od 5 000 vojnika i teškog oružja, samo nekoliko kilometara od mjesta gdje su se sukobili pobunjenici i ukrajinske oružane snage. Iskusna brigada koja je obučena za nuklearne, kemijske i biološke napade bit će poslana iz tajne baze u središnjoj Rusiji. Uz postrojbu će krenuti i tisuće tenkova i oklopnih vozila. Takve nam činjenice govore da je Rusija spremna za rat. Ovi će potezi dodatno zastrašiti vođe velikih država jer Putin ne namjerava stati s potporom pobunjenika u Kijevu.

Foto: Reuters

Umirovljeni general američke vojske David Petraeus upozorio je da bi se Putin mogao obračunati sa Zapadom jer zalihe Rusije itekako nestaju.

Nova će baza biti druga velika instalacija koju je Putin započeo graditi na zapadnoj granici s Europom. Takve nam činjenice govore da Rusija želi ponovno uspostaviti hladnoratovske "željezne zavjese" od Crnog mora na jugu do Baltičkog mora na sjeveru.

Foto: Reuters

Vladini dokumenti također govore da ministarstvo obrane želi opremiti i pustiti u funkciju staro vojno sklonište u gradu Bogučaru koji je tridesetak kilometara od granice. Ta će se vojarna pretvoriti u "spremište" za 1 300 tenkova, oklopnih vozila i streljiva. Uz te dvije vojne baze, Kremlj je poslao vojnu opremu u baltičku enklavu Kalinjingrad te se gradi nova zračna baza u Bjelorusiji.

General Petraeus upozorio je američke senatore da se Putin služi očajnim mjerama jer ima još samo dvije godine prije nego što ruske rezerve "presuše".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
16:56 24.09.2015.

O kojim "ocajnim mjerama" taj klaun od generalisimusa, Petraeus tu govori !? Nek malo radije baci pogled na zemljopisnu kartu ,pa ce vidjeti koliki su ruski resursi. A tu su jos resursi sa Kavkaza , iz dobrog dijela Rusima prijateljski nastrojene Azije, i dijela Bliskog i Srednjeg Istoka.

Avatar commentator
commentator
18:43 24.09.2015.

Lik koji je ispljunuo te riječi: "...da bi se Putin mogao obračunati sa Zapadom jer zalihe Rusije itekako nestaju...." Je krelac, sa izvinjenjem prema čudorednom riječniku kojeg večernji aplaudira.